11 квітня 2022 16:16

Мірча ЛУЧЕСКУ: "Коли почалася війна, я прокинувся посеред ночі і подумав, що на вулиці гроза. Я знову заснув, а вранці дізнався про вибухи..."

Головний тренер "Динамо" Мірча Луческу дав інтерв'ю BBC Sport, у якому розповів про військове вторгнення рашистів в Україну.


- Емоційна та психологічна стабільність зараз найважливіші для хлопців. Я намагаюся вести себе так, як і завжди. Цей час, який ми проводимо разом, дуже важливий для футболістів. Це єдиний час вдень, коли вони можуть зосередитись на чомусь іншому, крім війни.

Нічого подібного не відбувалося на цьому світі після закінчення Другої світової війни. Ситуація є критичною. Ми не знаємо, коли закінчиться війна і як розвиватимуться події. Важливо, щоб ми зберегли мрії і голосно оголосили про нашу місію в Європі.

Знаєте, свого часу я багато чого залишив у Донецьку... Матчі, файли, ігри Ліги чемпіонів та дербі на "Донбас Арені". Коли ми виїжджали з гроду, я й не міг подумати, що не повернуся. Коли ж почалася війна, я прокинувся посеред ночі і подумав, що на вулиці почалася гроза. Я знову заснув, а вранці дізнався про вибухи... Я не очікував такого і був вражений.

Матч із "Легією"? Це дуже символічна гра, оскільки Польща була дуже залучена до цієї ситуації. Вони були поряд із українським народом і виявили до нього тепло.