3 жовтня 2024 19:25

"Атлетик" боротиметься з проявами ксенофобії, нетерпимості та агресії з боку фанатів: заборона відвідування матчів від 5 років, оплата отриманих клубом штрафів

"Атлетик" посилив заходи боротьби з неприйнятною поведінкою з боку фанатів.

Іспанський клуб оголосив, що боротиметься з проявами ксенофобії, нетерпимості та агресії з боку вболівальників та опублікував список заходів, які будуть вжиті за подібні дії.


Крім заборони відвідування стадіону «Сан-Мамес» та відмови у купівлі квитків на домашні матчі, клуб також додав фінансові штрафи, що передбачають будь-які суми.


Цього сезону Ла Ліга вже покарала «Атлетик» за скандування з трибун, а найближчим часом УЄФА опублікує звіт після кидання фаєрів у фанатів «Роми» на матчі Ліги Європи в Римі (1:1). Очікується, що на клуб буде накладено штраф і навіть заборону продажу квитків на наступний виїзний матч у Лізі Європи.


"Атлетик" співпрацює з поліцією, щоб встановити винних у запуску фаєрів. Дисциплінарні заходи, оприлюднені клубом, будуть застосовуватися до них, а також до осіб, причетних до будь-якого іншого аналогічного інциденту або інциденту з проявами расизму, ксенофобії та нетерпимості.

Клуб може заборонити відвідування домашнього стадіону особам, які не мають статусу сосьос на певний термін, щонайменше від 5 років і аж до довічного, залежно від тяжкості вчинених діянь. Також 5-річне або довічне вето можуть накласти і продаж квитків на виїзні матчі для всіх осіб, незалежно від їх статусу. У випадку, якщо відповідальні особи ухиляються від цих заходів, вони автоматично продовжуються на ідентичні періоди часу. Крім того, санкції можуть бути застосовані до осіб, які допомагають порушити ці заборони.


Крім цього, «Атлетик» вимагатиме відшкодування економічних наслідків, спричинених діями винних у подібних інцидентах. Йдеться про штрафні санкції, накладені на клуб, а також будь-які інші збитки.