3 жовтня 2024 17:08

Владислав ВАЩУК: "Якщо у грі в обороні не буде грубих помилок, то "Хоффенхайм" динамівцям під силу"

Сьогодні київське "Динамо" спробує реабілітуватись за невдачу у попередньому матчі групового раунду Ліги Європи з римським "Лаціо". Суперником команди Олександра Шовковського у 2-му турі розіграшу буде німецький "Хоффенхайм", поєдинок з яким відбудеться у гостях.


Кореспондент UA-Футбол поцікавився у колишнього гравця "Динамо" і збірної України Владислава Ващука його очікуваннями від нинішнього матчу.


- "Хоффенхайм" - добротна команда, - сказав він. – Німці є німці. Тому думаю, що у грі з цією командою буде важкувато. В цілому футболісти середньої і атакувальної ланок "Динамо" працюють продуктивно, адже моменти є. Ясна річ, що реалізація в чомусь кульгає, однак вони це все ж роблять. А от що стосується оборони, то прикро, коли хлопці не розуміють, як забирати м'яч "один в один". Коли я був гравцем, особисто для мене це були зрозумілі речі. Та й зараз теж. А просто хапати руками суперника, який на тебе йде, навіщо? Чи ти не вмієш, чи цьому тебе ніхто не вчив? Тоді треба вчитись. І не боятись робити все для того, щоб спокійно забирати м'яч. Тим паче, коли ти граєш у "Динамо" (Київ). Ти це вмієш, ти це можеш зробити – і все!


– Як гадаєте, нинішній "Хоффенхайм" динамівцям до снаги?

- Якщо в обороні не буде таких великих помилок, як у попередньому матчі з "Лаціо", то так. "Динамо" може зібратися і зіграти. Але хочу сказати ось що. Слід враховувати, що багато часу витрачається на переїзди. Це надто важко позначається на футболістах і вони часто отримують травми. Відтак, не встигають відновлюватись. І все ж сподіваюсь, що у матчі з "Хоффенхаймом" динамівці виглядатимуть гідно.