4 квітня 2022 10:29

Мирон МАРКЕВИЧ: "На сході України буде тяжко. Потрібно гнати цю нечисть"

Колишній наставник Металіста та збірної України Мирон МАРКЕВИЧ вже багато разів висловився на тему вторгнення росії до України. Тим не менш, zbirna.com зателефонувала до одного з найавторитетніших вітчизняних футбольних фахівців, який допомагає ЗСУ та простим людям у цій нелегкій боротьбі.


— Мироне Богдановичу, які ваші думки через 40 днів після початку вторгнення рашистів до нашої країни?


— Цю нечисть треба гнати з України. Так, дуже складно буде на півдні та на сході, проте я вірю, що українська армія може дати гідну відсіч цим нелюдям, які тільки й можуть, що вбивати мирних людей.


— Знаю, що ви не залишилися осторонь допомоги нашим військовим.


— Я не хочу цього афішувати.


— Але ж це робота на нашу спільну перемогу.


— Намагаюся допомогти чим можу. Зараз кожна людина, яка має можливість, намагається хоч якось зробити свій внесок у допомогу нашим героям на передовій, оскільки від них залежить наше майбутнє.


— Зі свого боку, не хотілося б перераховувати те, що ви зробили останнім часом. Скажіть самі.


— Знову ж таки, це лише крапля в морі…


- Проте…


— У мене, точніше, на моїй дачі, квартирі старшого сина, квартирі сестри мешкають 20 людей з Харкова, серед яких вісім дітей. Зараз ми відкрили фонд у футбольному клубі Рух. Туди люди надсилають гроші, хто скільки може. Перше бажання це придбати серйозну апаратуру для військового шпиталю. Мій ресторан на стадіоні відправляє продукти на схід, готуємо їжу пораненим у шпиталі. При цьому намагаємося не забувати і про футбол, організовуємо турніри, щоб люди думали не лише про війну.


— Передова також не залишилася без вашої допомоги?


— Ну, це вирішувати військовим, куди відправити чотири автомобілі. Хоча також були придбані тепловізори та бронежилети.


— Який особисто ваш прогноз щодо закінчення військових дій?


- Важко сказати, що зараз задумав ворог. Мабуть, після провалу на київському напрямку їхня головна мета — окупувати південь та схід України, але тут багато залежатиме від місцевої самооборони, бо чув, що деякі керівники наших міст стали колаборантами, і це найстрашніше. Тому я й кажу, що цю нечисть треба гнати з наших територій якнайшвидше. Зараз увесь світ побачив суть російської людини, хоч їх і людьми назвати складно. Я не говорю про всіх, ті, хто розумний, всі чудово розуміють.


- У своїх словах ви згадали про футбол. Як вважаєте, чи вдасться нам дограти чемпіонат?


— Тут усе залежить від того, коли ми виженемо ворога з України. Хоча ілюзій я не маю. Якщо буде можливість восени грати в єврокубках, потрібно виходити з того, що ми зараз маємо на внутрішній арені. Але це особисто моя думка. Звичайно, дай Боже, щоб усе завершилося, якнайшвидше, тоді можливі варіанти…


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК