14 січня 2022 15:27

Анатолій ЖУЧКА: "На медобстеження футболісти прийшли в гарному настрої"

Лікар першої команди "Динамо" Анатолій Жучка в інтерв'ю клубним ЗМІ розповів про те, як пройшло планове медобстеження у першої групи футболістів і про процедури, які проходили гравці:


- Свята закінчилися, видно, що хлопці скучили один по одному, оскільки давно не бачилися, а також за тренувальною роботою. На щорічне медобстеження всі прийшли в гарному настрої, гравці відчувають себе добре, все йде за планом згідно з наміченим графіком, а остаточний висновок дамо вже після повної діагностики, коли отримаємо результати обстежень.


- Розкажіть детальніше, який графік у команди, як проходить медогляд, які обстеження роблять хлопці?


- Всі ті, що зазвичай. Футболісти поділені на дві групи, поки перша проходить медогляд, друга зібралася на базі для тренування. Після медогляду заплановані обід, відпочинок, а ввечері – ще одне тренування обох груп. Завтра - навпаки. Гравці проходять стандартних лікарів: терапевт, лор, офтальмолог, невропатолог, роблять УЗД черевної порожнини, ехокардіографію, здають аналізи.


- Чи є у кого зайва вага після новорічних свят?


- У тих, хто схильний до цього, думаю, він є. Візуально все виглядають добре, так само, як перед відпусткою, а точно про це дізнаємося вже на базі, коли виміряємо. Ті, у кого є зайва вага, знають і борються з ним.


- Як самі провели відпустку, чи встигли відпочити?


- На жаль, на практиці у нас відпустки майже не буває. Постійно виникають питання, якими потрібно займатися, так що в цей час ми вже готувалися до другої частини сезону. На відпочинок вдалося виділити всього кілька днів.


- Чи тримайте зв'язок з футболістами під час відпустки? Чи звертаються вони до вас з якимись питаннями?


- Таке враження, що у нас цей зв'язок ніколи і не переривається (посміхається). В основному питання стосувалися оформлення документів щодо COVID-19 перед поїздками за кордон, у когось були невеликі проблеми зі здоров'ям, тому на зв'язку перебували постійно.


- Хто з динамівців найбільш дисциплінований і пунктуальний під час медобстеження?


- Приклад іншим зазвичай показує капітан команди Сергій Сидорчук. Сьогодні була ціла група футболістів, які приїхали в клініку навіть раніше за мене. Крім Сидорчука, це Андрієвський, Бойко, Буяльський, Забарний та інші. Це самі пунктуальні хлопці, з таких дрібниць складається професіоналізм, який позначається і на грі.


Фото - ФК "Динамо"