10 листопада 2021 19:47

Африканська команда проїхала 4000 км на автобусі. І повинна ще 15000, щоб не оштрафували

"Бінга" виступає у другому дивізіоні Малі, але завдяки перемозі в Кубку пробилася в міжнародний турнір – Кубок конфедерації КАФ. Успіх, престиж – ну як відмовитися? Але не все так просто.


У першому кваліфікаційному раунді дісталася команда з Ліберії. Вдома перемогли 3:0, а на виїзд рвонули на автобусі через брак фінансів. Понад 1400 км до кордону, а далі на позашляховиках. Перемогли 2:0 - і так само додому.


У другому раунді з суперником начебто пощастил - сусіди з Буркіна-Фасо. Вдома "Бінга" поступилася 0:1. Виїзд мав відбутися лише на 700 км, але раптово КАФ перенесла гру через поганий стан поля. У Кот-д'Iвуар. +1400 км. "Бінга" не тільки дісталася, але і сенсаційно виграла по пенальті.


У третьому раунді жеребкування наших героїв не пощадило. 7500 км в одну сторону до Замбії . Автобусом по неасфальтованих дорогах стільки не проїдеш. А за неявку – виключення з турніру і штраф $15 тисяч.


Ось у "Бінзі" і ламають голову – грошей немає ні на літак, ні на штраф. Але до 28 листопада ще є час. Поки намагаються звернути увагу на проблему і отримати допомогу від КАФ. І хочеться, щоб у них все вийшло