8 жовтня 2005 13:16

Молодежная сборная: следующий экзамен - плей-офф


Молодіжна збірна команда України виконала завдання-мінімум після перемоги у Запоріжжі над албанцями, потрапивши до плей-офф чемпіонату Європи 2006 року серед молодіжних команд. Нагадаємо, що у нашій відбірній групі молодіжна збірна Данії достроково забезпечила собі путівку до перехідних ігор, а за другу сходинку окрім українців боролися ще й турки. Хоча ми мали перевагу: перемога давала нам змогу закріпитися на другій сходинці. Цей фактор напевно дався взнаки у сьогоднішньому протистоянні. Хоча існував ще один стимул: підопічні Олексія Михайличенка прагнули реваншуватися за нічийний результат в Албанії, хоча ми тоді домінували протягом усього матчу.

Швидкий початок

Уже з перших хвилин українці взялися за справу і друга атака стала результативною: Чигринський чудово відгукнувся на навіс зі штрафного Пуканича і сильним ударом головою не залишив шансів кіперу суперника. На 20 хвилині навалу на ворота знічених албанців результативно реалізував Яценко, виявившись першим на м’ячі після подачі кутового. На доданих хвилинах першої сорокап’ятихвилинки Артем Мілевський встановив розгромний рахунок. Довершили справу Руслан Фомін та Адріан Пуканич, котрий зробив рахунок 5:0 красивим ударом зі штрафного.

Кандидати до національної команди

Напередодні зустрічі тренерському штабу команди довелося зіштовхнутися з певними проблемами. Через перебір карток не зміг допомогти команді один із кращих бомбардирів команди динамівець Олександр Алієв, а через травму мусили пропустити матч Олег Герасим’юк, Володимир Самборський та Олександр Романчук. За відведені два дні на підготовку Олексій Михайличенко ще й мав психологічно налаштувати команду на результативну гру. У підсумку він залишився задоволений побаченим: “Було помітно неозброєним оком, що хлопці горіли бажанням довести всім, що вони гідні боротися за вихід до фінальної частини європейської першості”. Президент ФФУ Григорій Суркіс підкреслив, що на гравців цієї команди має звернути увагу наставник головної команди країни Олег Блохін. “Сьогодні команда продемонструвала свій характер і наполегливість, гадаю, що дехто з цієї команди зможе вже в найближчому майбутньому поповнити ряди головної команди країни”.

Матчі плей-офф

За повідомленням офіційного сайту УЄФА ці змагання окрім кваліфікації на першість Європи також є відбірним турніром до Олімпійських ігор. У нинішньому кваліфікації чемпіонату 2006 року 48 команд розподілено на вісім груп, в одній з яких сім команд, у шести - по шість, і ще в одній - п'ять. Шістнадцять володарів перших і других місць у групах зійдуться в двобоях плей-офф 12/13 і 15/16 листопада 2005 року. Команди зіграють вдома і на виїзді. Вісім найсильніших потраплять до фінальної частини. Пари визначить жеребкування, при цьому можливість зустрічі команд з однієї відбірної групи в плей-офф виключено.

Фінальна стадія

Фінальна стадія чемпіонату пройде з 25 травня по 6 червня 2006 року. Вісім команд буде розбито на дві групи, до півфіналу вийдуть пари найсильніших. Переможці матчів 1/2 фіналу зіграють у фіналі. Господаря турніру буде обрано з числа асоціацій, чиї збірні пройдуть до фінальної частини. Ім'я приймаючої сторони буде оголошено наприкінці 2005 року.

Можливі суперники

Вже сьогодні можна сказати, що підопічні Олексія Михайличенка можуть зустрітися зі збірною Нідерландів, Португалії, Італії, Франції, Хорватії. Не відома доля команд у групі 7 (Бельгія або Сербія) та групі 6 (Німеччина або Англія). Свого суперника українська збірна дізнається 13 жовтня, об 14:00. Процедура жеребкування проходитиме під керівництвом члена Виконкому УЄФА кіпріота Маріуса Лефкарітіса.