14 жовтня 2010 01:04

Ветераны киевского "Динамо" обыграли кировоградскую "Звезду"

9 жовтня на стадіоні «Зірка» відбувся матч ветеранів кіровоградської «Зірки» та київського «Динамо».

Розпочалося сьогоднішнє футбольне свято з передматчевої прес-конференції за участі губернатора Кіровоградської області, почесного президента ФК «Зірка», Сергія Ларіна, та видатних футболістів світового футболу Олега Блохіна і Леоніда Буряка.

Першим слово взяв Сергій Миколайович Ларін. Губернатор нашої області зазначив, що обіцянку, яку було дано під час першого візиту Олега Блохіна до Кіровограда весною нинішнього року, виконано, і сьогодні глядачі, попри складні погодні умови, стануть свідками захоплюючого футбольного протистояння. Олег Володимирович зазначив наступне: «Рідко вдається так зібратися та пограти у футбол, завжди готові приїжджати, а сьогодні свято має вдатися; хто сьогодні переможе – це не головне». Також Олег Блохін поскаржився на незнання нинішнім поколінням історії футболу: «Без історії немає майбутнього. Кубки, що знаходяться в музеї київського клубу – це здобутки тих часів, коли ще я грав, а нинішні футболісти ще нічого не завоювали. Київське «Динамо» - це бренд, якщо опуститися нижче межі – про нього забудуть», - зазначив Олег Блохін. На запитання журналістів, щодо шансів очолити київське «Динамо», Олег Блохін сказав: «Хто проти очолити «Динамо», черга, враховуючи ще іноземних спеціалістів, чимала – від Кіровограда до Києва. Поки сказати нічого». А Леонід Буряк додав, що київський клуб нині в непростій ситуації. «Ми мали розмову з президентом клубу, поки говорити щось конкретне зарано».
 

Після передматчевої прес-конференції в конференц-залі готелю «Зірка» на стадіоні розпочалася розминка учасників сьогоднішнього дійства: пильна увага глядачів, які попри дощову погоду прийшли на це свято, була прикута до легенд київського «Динамо».
 

За 10 хвилин до початку матчу Олег Блохін та Сергій Ларін вручили подарунки видатним футболістам кіровоградської «Зірки», які зробили значний внесок у розвиток рідного клубу, та здобули чимало перемог.
Сьогоднішній матч між ветеранами київської та кіровоградської команд складався з двох таймів по тридцять хвилин. Під овації глядачів команди вийшли на футбольне поле і розпочалася головна частина свята.

З перших хвилин в складі «Динамо» з’явилися такі знамениті футболісти як Віктор Чанов, Сергій Беженар, Володимир Трошкін, Віталій Косовський, Андрій Баль, Олег Саленко, Олексій Михайличенко та інші. Їм протистояли ветерани «Зірки» Сергій Лавриненко, Андрій Добрянський, Валерій Самофалов, Микола Лапа, Михайло Водяницький, Сергій Таран, Сергій Лактіонов, Самір Гасанов, Валерій Музичук, Олександр Мизенко, президент «Зірки» Микола Онул та почесний президент кіровоградського клубу Сергій Ларін, котрий захищав ворота своєї команди. З перших хвилин глядачі мали змогу насолоджуватися культурою пасу ветеранів українського футболу; вболівальники отримали шанс порівняти витончений, технічний футбол 80-90-их років минулого століття з нинішнім, більш силовим, футболом.

Першими загрожували воротам кіровоградці: Віктор Чанов зміг парирувати удар гравця суперника. З відповіддю динамівці не забарилися: спочатку Олег Саленко не встиг замкнути передачу Віталія Косовського, а на шостій хвилині знову Віталій загострив гру на фланзі і виконав ювелірну передачу на Юрія Дмитруліна, котрому залишалося лише поцілити в ворота «Зірки» з чотирьох метрів. Кіровоградці відразу спробували встановити рівновагу в матчі: президент «Зірки» Микола Онул гарною передачею знайшов попереду Сергій Лактіонова, але, на жаль, останній потрапив в положення поза грою.

В першому таймі легендарний голкіпер «Динамо» Віктор Чанов припустився єдиної помилки в звітному матчі, вибивши м’яч на суперника: м’яч, після удару кіровоградців, з лінії пустих воріт зумів вибити Володимир Лозинський. До завершення першої половини зустрічі більше рахунок змінити не вдалося, хоча обидва суперники мали можливості для взяття воріт: Віктор Чанов демонстрував чудову гру в рамці воріт, парирувавши удар Олександра Мизенка, а Олег Саленко з вигідного положення промахнувся.

В другому таймі Олександр Мизенко та Самір Гасанов налагодили непогану гру в півзахисті своєї команди, але сьогодні Віктор Чанов був неперевершений. Легендарний голкіпер «Динамо» неодноразово виручав свою команду, парирувавши досить підступні удари кіровоградців, а наприкінці зустрічі Віктор Чанов ще і «витяг» удар з пенальті у виконанні Сергія Тарана. Ветерани київського «Динамо» в тридцять хвилин тайму теж змусили попрацювати голкіпера «Зірки» Валерія Музичука, котрий наприкінці першого тайму замінив Сергія Ларіна.

Але все ж двічі голкіперу «Зірки» прийшлося виймати «круглого» із сітки власних воріт: відзначилися забитими м’ячами Олексій Михайліченко та Віктор Насташевський; останній до речі продемонстрував чудову функціональну готовність, адже він в свої 53 роки має досить високу швидкість. Тож в підсумку ветерани «Динамо» святкували перемогу. Але радість та святковий настрій від перегляду такого незабутнього дійства, як матч між ветеранами київського «Динамо» та кіровоградської «Зірки», отримали всі незалежно від того, за кого вболівали. Такого футбольного свята кіровоградські вболівальники не мали з часів святкування 80-ти річчя кіровоградського клубу в 2002 році.