28 вересня 2024 19:05

"Евертон" з Миколенком переміг "Кристал Пелас", "Арсенал" без Зінченка дотиснув "Лестер", Мудрик зіграв понад 20 хвилин у грі з "Брайтоном"

В суботу, 28 вересня, в Англійській Прем'єр-лізі було зіграно сім поєдинків 6-го туру, зокрема і за участі клубів, кольори яких захищають українські легіонери. «Український футбол» інформує про результати матчів АПЛ з акцентом на наших земляках.


Похизуватися немає чим. Мова про здобутки українців у поєдинках шостого туру АПЛ, котрі пройшли у суботу. Жоден з трьох наших легіонерів результативними діями не відзначився, але жоден з клубів, кольори яких боронять наші хлопці, не програв.

Лондонський Арсенал, у лазареті якого й досі перебуває Олександр Зінченко, ледь не втратив очки у грі з Лестером, передуючи з різницею у два голи. «Лиси» закамбечили з 0:2, але Троссард та Гаверц вирвали перемогу для «канонірів» вже у компенсований час.

Натомість дорогоцінні три пункти виборов Евертон, який вперше переміг у новій кампанії. Всі 90 з плюсом хвилин ігрового часу за «ірисок» провів наш Віталій Миколенко, але героєм команди Шона Дайча став півзахисник Двайт Макніл, який вистрілив дублем.

Святкував вікторію і Челсі, де запалив їх лідер Коул Палмер, який відвантажив у сітку воріт Брайтона чотири голи! Мав трохи ігрового часу сьогодні й український вінгер синіх Михайло Мудрик, який з’явився на полі «Стемфорд Брідж» на 71-му оберті хвилинної стрілки.

Один заліковий бал вдалося здобути Брентфорду нашого Єгора Ярмолюка (вийшов на заміну на 60-й хвилині). «Джмелі» на своєму полі розписали мирову з Вест Хемом.

Англія. Прем’єр-ліга

6-й тур

Арсенал – Лестер – 4:2 (2:0)

Голи: Мартінеллі, 20, Троссард, 45+1, 90+4, Гаверц, 90 + 10 – Джастін, 47, 63.

Брентфорд – Вест Хем – 1:1 (0:1)

Голи: Мбемо, 1 – Соучек, 54.

Евертон – Кристал Пелес – 2:1 (0:1)

Гол: Макніл, 47, 54 – Геї, 10.

Челсі – Брайтон – 4:2 (4:2)

Голи: Палмер, 21, 28, 31, 41 – Рюттер, 7, Белеба, 34.