15 січня 2024 13:24
1

З "Евертона" знову можуть зняти очки

"Евертон" та "Ноттінгем Форрест" можуть бути покараними зняттям очок, повідомляє The Athletic. За інформацією джерела, обидва клуби підозрюють в порушенні фінансових правил, згідно з яким команди можуть витратити максимум 35 мільйонів фунтів за сезон протягом трирічного звітного циклу, тобто не більше 105 млн.


Зазначається, що Евертон та Ноттінгем можуть бути оштрафовані або позбавлені очок, проте обидва клуби вже підготували пом'якшувальні обставини і, як очікується, будуть рішуче відстоювати свою позицію.


Причини, за якими ці клуби опинилися у зоні ризику наступні:


Ноттінгем витратив близько 250 млн на трансфери після підвищення до АПЛ;

Евертон страждає від фінансових проблем власника Фархада Мошірі, а також будівництва нового стадіону вартістю 760 млн.


Щодо аргументів у свій захист, Форест використає продаж Бреннана Джонсона до Тоттенгема влітку 2023-го за 47.5 млн, а Евертон – як і в апеляції після штрафу у 10 очок – вкаже на витрати, пов'язані з проектом нового стадіону.


За інформацією джерела, АПЛ визначила 24 травня 2024 року як кінцеву дату для подачі апеляції, що підвищує ймовірність того, що клуби завершать сезон 19 травня, не знаючи свого остаточного місця в лізі або навіть того, в якому дивізіоні вони гратимуть у наступній кампанії.

Евертон став другим клубом Прем'єр-ліги, якому було пред'явлено звинувачення в березні 2023-го після Манчестер Сіті – у "містян" було знайдено 115 фінансових порушень.

Восени 2023 року з "ірисок", у складі виступає Віталій Миколенко, було знято 10 очок за порушення правил прибутковості та сталого розвитку англійської Прем'єр-ліги (PSR).

"...яким команди можуть втратити максимум 35 мільйонів"
слова "втратити" та "витратити" схожі за звучанням, але мають відмінний сенс.