14 грудня 2023 16:11
2

"Сказав агенту, щоб передали клубу, що з цим тренером свого майбутнього я тут не бачу". Коноплянка вперше відреагував на скандал із "Клужем"

Півзахисник ЧФР Євген Коноплянка розповів кореспонденту Tribuna.com Дмитру Ватрасу, чи дійсно взимку буде припинена його співпраця з румунським клубом.


– Зараз я і намагаюся це дізнатися.


– Що саме стало причиною цієї ситуації?


– Поведінка тренера, яку я не розумію на сьогодні. Перед тим, як приходити у команду, я йому зателефонував, щоб переконатися, що я йому потрібен. Тому що клуб сказав, що хоче мене бачити. Я поговорив з ним через телефон – він сказав, що чекає мене (Андреа Мандорліні очолив ЧФР влітку - прим.).


Я дізнався, за якою тактикою ми граємо, адже знав, що він любить грати 5-3-2. І це означає, що я можу грати тільки нападника у цій схемі, але ж розумію, що у 34 роки стати нападником буде не так легко. Але він додав, що планує змінювати на 4-3-3.

Тоді це все змінювало, але коли я приїхав до клубу, то якщо у двох словах розповісти – він мене жодного разу не награвав станом на сьогодні. Чому так?


Я теж вирішив дізнатися у нього після місяця перебування в команді – чому він мене не ставить, коли я знаходився на тренуваннях в хорошій формі. Але й навіть після цього він мені не дав жодного разу зіграти з перших хвилин. Він пояснив тільки те, що схему поки не змінює і місце знайти важко.


Я запитав у нього: «Так чому я тут? Я приїхав не за грошима, а для того, щоб грати, вигравати трофеї». Після чого він не зміг на це дати відповідь. Тільки сказав, що йому теж тут важко даються якісь рішення. Не знаю що це могло означати, але точно мене ця ситуація не влаштовує. Я сказав агенту, щоб передали в клуб, що з цим тренером я свого майбутнього тут не бачу.

Те, що сказав президент в інтерв‘ю – це потрібно ще уточнити, чи говорив він це. Я чекаю з ним зустрічі чи як мінімум розмови, але можу прояснити ситуацію щодо моїх травм, тому що краще її знати ніхто не може.


Я додам, що такого не було, що перед кожною грою я йшов з поля. Коли я був у гарній формі на тренуваннях і тренер робив мені компліменти, то навіть після цього він мене не награвав. Тому те, що сказав президент – неправда.


Якби я знав, що зіграю з перших хвилин, але є якийсь забій – то готовий колоти знеболювальні, пити таблетки. Щоб тільки вийти в стартовому складі. Але, на жаль, тренер жодного разу не награвав мене у складі, хоча одного разу говорив, що поставить з перших хвилин. Коли справа доходила до гри, він не стримував свого слова. Навіть не випускав на заміну.


Так тривало багато ігор. Це стосується звичайної поваги. Але цей тренер у житті про це не чув. Тільки згодом якийсь час у мене було пару травм, через одну з яких я пропустив місяць – це надрив «ікри». На жаль, у нашій справі ми не застраховані від травм, але до цього я тренувався. І був готовий.


Але ви собі можете уявити, коли кажуть, що ти клубу потрібен, я сам знаходжусь у хорошій формі на тренуванні, а тренер мене залишає на лавці без пояснень.


Був момент, коли я виходжу проти «Адана Демірспора» на 15 хвилин – все досить непогано було. Після цієї гри матч проти «Стяуа» – і я просто поза заявкою. На наступну гру також. Як будь-який гравець себе може проявити, коли йому не дали провести жодного матчу з перших хвилин?


Багато залишається питань. Але те, що бачу я – то це президент на мене ставку зробив, але не запитав у тренера, чи підходжу я йому під схему, чи потрібний я взагалі йому. Щоб ставка президента зіграла, то потрібно футболісту давати ігровий час. Тоді можна вже робити якісь висновки про форму.


– Чи допомагав клуб у відновленні після пошкоджень?


– Щодо відновлення, то проходило все за планом, процедури як належить.


– Які ваші подальші плани у цій ситуації?


– Подальші плани можна будувати лише тоді, коли ця ситуація вирішиться, - сказав Коноплянка.

Бля, Женя...ну у тебе так всю кар'єру, окрім Дніпра. Скрізь тебе бусінку ображають, скрізь не такі тренери були. Забагато цьомали в булки тебе з 2011 по 2015 роки. Закінчуй вже з футболом, ти всеодно свою кар'єру вже просрав. Ну смішно вже це все
Футбольного майбутнього у тебе вже немає. Час будувати життєве.