11 грудня 2023 17:02
3

"Динамо" - "Оболонь" 2:0. Звіт про матч. Завершення футбольного року перемогою в дербі

Сьогодні, 11-го грудня, «Динамо» провело свій заключний матч цього року в рамках УПЛ – проти «Оболоні». На цю гру наставник «біло-синіх» Олександр Шовковський вирішив обрати практично той самий стартовий склад, що на поєдинок з «Металістом 1925» (4:2), за винятком лише воротарської позиції – цього разу в основі з’явився Бущан, а не Нещерет.


Гості розпочали гру достатньо сміливо і вже на 2-й хвилині зустрічі до дальньої пристрілки вдався Прокопенко, але пробив він вище воріт. Господарі відповіли також невдалою спробою від Кабаєва, який на 7-й хвилині поцілив над воротами.


Цікаво, що вже на 13-й хвилині зустрічі підопічні Шовковського залишилися у більшості. Ванат обігнав захисника після довгого закидання від партнера, вже готувався вриватися у штрафний майданчик і виходити віч-на-віч з Кичаком, проте Вовкун збив Владислава неподалік карної зони, за що отримав пряму червону картку. До слова, цей штрафний завершився неточним ударом від Бражка – над поперечкою.


На 20-й хвилині Ванат мав чудовий момент для того, аби відкрити рахунок. Проте, пробиваючи головою після подачі з кутового, Владислав поцілив поруч зі стійкою. За 2 хвилини виконати удар спробував Шапаренко, але зробив він це прямо в руки Кичаку. А на 28-й хвилині ще одну нагоду не використав той же Ванат, який програв ближню дуель голкіперу.


Незважаючи на гру в більшості, до перерви динамівці забити так і не змогли. Ба більше, наприкінці 1-го тайму ще й був неприємний момент біля воріт Бущана, коли головою пробивав Мединський, проте страж воріт «біло-синіх» зіграв надійно.


2-й тайм поєдинку розпочався з двох дальніх пристрілок від Сироти і Бражка, з якими впорався Кичак. Згодом здалеку стріляв Ванат, проте після його спроби круглий зрикошетив і полетів повз ціль. А подальший постріл від Шапаренка заблокував оборонець.


«Динамо» продовжувало домінувати, але підібрати ключик до організованого захисту «Оболоні» було непросто. Так, на 60-й хвилині був ще один дальній удар – від Волошина – після якого черговий сейв здійснив Кичак. Так само надійно воротар «пивоварів» зіграв після пострілу від Бражка на 64-й хвилині.


Зрештою, на 67-й хвилині динамівці таки досягли свого. Біля штрафного майданчика гостей трапилася серія рикошетів, внаслідок якої м’яч відлетів до Беніто, той вправно прибрав захисника корпусом і пробив у ближній кут. Кичак, який рятував свою команду понад годину часу, цього разу виявився безсилим – 1:0.


Після забитого м’яча кияни продовжити володіти ініціативою, але атакували вже менш активно. Вже вкотре застати голкіпера зненацька дальнім ударом намагався Бражко – знову невдало. А на 84-й хвилині «Оболонь» отримали ще одну червону картку: Мороз отримав другу жовту картку за фол проти Сироти.


На 88-й хвилині «біло-сині» отримали чудовий шанс остаточно вбити інтригу: Лук’янчук збив Буяльського в штрафній зоні, а суддя за допомогою ВАРу призначив пенальті. До позначки підійшов Ванат, який впевнено розвів м’яч та Кичака по кутах – 2:0.


У підсумку, точний удар Владислава став у матчі фінальним та приніс «Динамо» перемогу 2:0. Ось так підопічні Шовковського завершили футбольний рік перемогою над принциповим сусідом за містом…

Первый гол, Бенито, нарушил же правила, подыграли Динамо. Ну в Еврокубках такого не будет. С такою грою Динамо сново будет без Еврокубков. 1 место Кроты, 2е Днипро а остальные 3 разыграют Полисся, Кривбас и Динамо
Виграли - добре. Але гра не вражала. Досить часто Динамо у грудні останню гру грає відверто погано, програє, що в чемпіонаті, що в єврокубках. Це свого роду погана традиція. Мабуть дається взнаки "валізний настрій", всі думки про курорти, відпочинок. Зараз закордонні пляжі реальні тільки для Діалло, Беніто і Рамадані. з Шовковським у всіх 4-х матчах - стабільні +2. Побачимо, як буде весною. Головне те, що Динамо повністю залишається у чемпіонській гонці.
Дерби, есть дерби. Додавили таки. Всех с победой!