21 серпня 2023 13:05

"Динамо" U-17 – переможець Ruh Cup 2023!

З 17-го по 20-е серпня на полях Академії футболу ФК «Рух» пройшов турнір Ruh Cup за участі 16 команд серед гравців 2007 року народження. Динамівці на цих змаганнях були представлені командою вікової категорії U17 під керівництвом тренерів Олексія Дроценко та Юрія Дмитрулін.


Учасники були поділені на 4 групи по чотири команди. У плей-офф виходили по дві найкращих команди з групи (Golden League). Тоді як решта команд також змагалися за втішні призи (Silver League). Матчі турніру складалися з двох таймів по 25 хвилин.


Груповий етап кияни пройшли на одному диханні, перемігши ДЮСШ-14 з рахунком 7:0 (голами відзначилися Максим Калінкін, Павло Люсін, Назар Діденко (двічі), Святослав Черчукан, Олександр Ільченко та Вадим Мерва), луцьку «Волинь» - 2:0 (забивали Богдан Редушко, Святослав Черчукан) та «Інтер» з Дніпра – 5:0 (Костянтин Губенко, Вадим Мерва, Максим Бурлаков (тричі).


У чвертьфіналі «біло-сині» зустрілися з «Олександрією». На цій стадії команди грали по два матчі одна з одною. У першому таймі кияни не залишили шансів супернику - 6:0 (голи на рахунку Павла Люсіна, Богдана Редушка, Костянтина Губенка, Володимирв Озимая (двічі) та Максима Бурлакова). А у другому перемогли з рахунком 3:2 (авторами голів стали Назар Діденко, Максим Бурлаков та Святослав Черчукан). Цікаво, що наша команда пропустила першою двічі, але потім змогла переломити хід поєдинку і не лише відігратися, а й забити переможний м’яч.


У півфіналі динамівці переграли ФК «Львів» - 4:0 (відзначилися Богдан Редушко (тричі) та Володимир Озимай). А уфінальному поєдинку наша команда зустрічалася із господарями – Академією ФК «Рух». Та і у вирішальному поєдинку нашим хлопцям не було рівних. Незважаючи на те, що вони пропустили першими з пенальті вже на 2-й хвилині, на 30-й хвилині зрівняли рахунок теж з пенальті. Обидві команди грали на зустрічних курсах та тримали високий темп.


У другому таймі динамівці володіли ініціативою та використали свою нагоду на 45-й хвилині. А згодом гру було фактично завершено, адже кияни забили ще 3 голи.

У підсумку – впевнена перемога «Динамо» з рахунком 5:1 (голи – Володимир Озимай, Богдан Редушко двічі, Костянтин Губенко, Олексій Рибак), а гравці Академії «Руху» вибороли срібні нагороди Ruh Cup.


Крім того, футболісти «Динамо» отримали індивідуальні нагороди. Найкращим гравцем у складі нашої команди організатори визнали Володимира Озимая, а найкращим гравцем турніру загалом - Богдана Редушка.


Фото: ФК "Динамо" Київ