27 липня 2023 17:05

Роман ЗОЗУЛЯ: "Харлан мала гідність та мужність вказати на місце своїй суперниці, знаючи про можливі наслідки. А у вас як із цим, пане міністре?"

Колишній гравець збірної України з футболу Роман Зозуля відреагував на рішення Міжнародної федерації фехтування (FIE) дискваліфікувати українку Ольгу Харлан за відмову тиснути руку росіянці Анні Смірновій після поєдинку на ЧС.


«Харлан проявила свою громадянську і патріотичну позицію, продемонструвавши свідомість і адекватність в усіх сенсах, і за це була дискваліфікована з ЧС з фехтування.


Просто Ольга знає, що рсня без пізнавальних знаків - це все одно рсня. Це ворог, який щодня намагається знищити твоє рідне місто і твою країну, і тому цей ворог не заслуговує на те, щоб тиснути йому руку. Ворога потрібно перемагати, і вона це зробила.

На жаль, міжнародна федерація з фехтування в черговий раз довела, що російські гроші важливіші за принципи. Питань немає - просто сором і ганьба.


Водночас у мене є питання до нашого міністра спорту, чи зробили ви все можливе і неможливе за ці кілька годин після поєдинку, щоб не допустити дискваліфікації нашої чемпіонки?


Ольга Харлан мала гідність і мужність вказати на місце своїй суперниці, знаючи про можливі наслідки. А у вас як з цим, пане міністре?» - написав Зозуля.