8 травня 2024 11:38

Субіменді залишається "мрією" для "Барси" - платити 60 млн євро не готові. Але Хаві наполягає на його переході

Влітку "Барселона" хоче придбати Мартіна Субіменді у "Сосьєдада".


Як уже неодноразово повідомлялося, посилення центру поля – одне з головних завдань каталонського клубу на літнє трансферне вікно.

За даними Diario Sport, Субіменді став однією з пріоритетних цілей "Барселони". Це не єдиний варіант, але головний: у списку цілей Мартін стоїть навіть вище за Йозуа Кімміха з "Баварії".

У понеділок спортивний директор "Барси" Деку зустрівся з агентом Субіменді, який підтвердив, що єдиний варіант для придбання півзахисника – активація його відступних у розмірі 60 млн. євро, прописаних у контракті з "Сосьєдадом". Знижок не буде. Баскський клуб знаходиться в хорошому економічному становищі, тому потреби в терміновому продажу не мають.

З огляду на це на сьогоднішній день трансфер Субіменді залишається для "Барселони" лише мрією. Перед настільки великим вкладенням каталонцям доведеться подолати низку перешкод.

У зв'язку з цим Мартін вирішив концентруватися на "Сосьєдаді" і не відволікатися на інтерес з боку "Барселони", який на сьогоднішній день далекий від того, щоб матеріалізуватись у щось реальне. Більше того, він готовий розглянути пропозиції від клубів з Англії та Німеччини. Зокрема, інтерес до нього виявляють "Арсенал" та "Баварія".

Субіменді щасливий у "Сосьєдаді" і відчуває, що його дуже цінують у клубі, але хоче рости як футболіст. Минулого літа Мартін не пішов, бо хотів зіграти з "Сосьєдадом" у Лізі чемпіонів. За підсумками цього сезону команда до турніру не потрапила, і це впливає на думки Субіменді про майбутнє.

Зазначається, що тренер "Барселони" Хаві намагається вплинути на ситуацію і поводиться наполегливо. Він дуже хоче бачити гравця у команді.

Цього сезону 25-річний опорник провів 45 матчів за «Сосьєдад» у всіх турнірах і забив чотири голи.