23 травня 2023 17:51

Мальдіні про фінал Ліги чемпіонів-2005: "Мілан" домінував 110 хвилин, "Ліверпуль" був добрий лише 10 – і ми програли. У перерві ніхто не святкував - я, як капітан, не допустив би цього"

Паоло Мальдіні згадав поразку "Мілана" від "Ліверпуля" у фіналі ЛЧ-2005.

У фіналі Ліги чемпіонів 2005 року "Мілан" поступився "Ліверпулю" в серії пенальті, ведучи в рахунку 3:0 після першого тайму.


«Я забив гол уже на 40 секунді, і тоді я зрозумів, що відбувається щось дивне. У цьому матчі ми домінували 110 хвилин, вони грали добре лише 10 хвилин, і ми примудрилися програти. Було багато припущень про те, що сталося у перерві, ми увійшли до роздягальні з криками, бо ми були дуже нервові. Анчелотті втрутився і підвищив голос, щоб заспокоїти нас.


Кажуть, що ми святкували, але я, як капітан, ніколи цього не допустив би, і мої товариші теж ніколи б цього не зробили. Це речі, далекі від реальності, безглуздо навіть коментувати. Футбол цим і чудовий.


«Ліверпуль» сів в оборону, щоб не пропустити ще більше, але натомість забив тричі за шість хвилин. Принадність футболу ще й у тому, що через два роки у нас з'явився шанс знову зустрітися з «Ліверпулем» в Афінах і перемогти», – сказав колишній захисник «Мілана».