27 березня 2023 17:42
5

Відомий коментатор здивований дивним вчинком Ротаня в матчі з Англією

Віктор Вацко здивований рішенням виконувача обов'язків головного тренера національної збірної України Руслана Ротаня випустити на заміну наприкінці поєдинку з Англією у відборі на Євро-2024 Євгена Коноплянку.


«Символічний момент матчу – це вихід Коноплянки на заміну на 89 хвилині. Мені одному це нагадало вихід Тимощука із поляками на Євро-2016? Для мене це також про перспективу. Чи прийде Ребров чи не прийде? Наведе лад чи не наведе? Сумно воно якось», – сказав журналіст у програмі Вацко on air.


Нагадаємо, що 33-річний лівий вінгер Коноплянка у своїй кар'єрі провів за збірну України 87 матчів, у яких забив 21 гол.

Однак до матчу з англійцями він востаннє викликався до національної команди ще в березні 2021 року. Тоді він провів у запасі два матчі у кваліфікації на ЧС-2022 з Францією (1:1) та Фінляндією (1:1).


У 2016 році тодішній тренер збірної України Михайло Фоменко випустив на заміну у матчі третього туру групового етапу Євро з Польщею (0:1) на 90+2 хвилині Анатолія Тимощука, щоб той зафіксував свою участь на турнірі.


Тоді це рішення сильно критикувалося в пресі, оскільки збірна провалила турнір, не набравши жодного очка в квартеті.

Так вот это же показательный уровень. Фоменко Тимощука, Ротань Коноплянку. Это кумовство в чистом виде. Не думаю, что свою серьезную тренерскую карьеру нужно начинать с таких действий.
Хтось може пояснити логіку виклику Коноплянки в збірну та його вихід на поле на останніх хвилинах? Ювілейна гра, дата? Ні. Прощання Коноплянки зі збірною? Теж ні, бо він про це не оголошував ні до, ні після матчу. Тоді що? Неприховуваний блат? Самодурство Ротаня? Бажання підкинути Коноплянці грошенят за цю гру (наче Євген вже в становищі злидаря)? Ну в кого є пояснення?
Сховати
Africanda-S, Еще 13 раз по одной минуте и будет 100 игр за СБУ.
Сховати
Балоун, несерйозно. По-перше, це буде ганьба, насамперед для українського футболу, ФУ і лише потім для Коноплянки. По-друге, ніхто цього не дасть зробити. Один раз такий плювок стерпіли, але далі - ні, тренера винесуть вперед ногами. Я хотів би почути не жарти, а виважені пояснення цього неподобства. Бо не упевнений, чи знайдеться бодай один журналіст, який зажадає пояснень від Ротаня.
Africanda-S, тая яка там логіка - Коноплянка для "тренера" який ледве грати закінчив - найліпший краній вінгер в його футбольній кар'єрі з ким він сам грав у найкращі свої годи в команді що була для нього найкращою у карьєрі - це бляха особисті спогади "тренера", який викликає Кононоплянку лише за принципом, що він його давній кореш і можливо ще й вистрілить на останніх хвилинах разок ймовірно як десять років тому ;) Ностальгун якийсь, а не тренер