2 березня 2023 14:30
4

У "Словані" у Раміреса були ті ж проблеми, що і в "Динамо": він відмовлявся повертатися з Венесуели

У середу, першого березня, було офіційно оголошено про повернення форварда Еріка Раміреса з оренди у "Словані" до київського "Динамо". Кияни вже дозаявили футболіста на другу частину УПЛ 2022/23.


Ерік Рамірес підписав контракт з "Динамо" 23-го липня 2021-го року. Відтоді він зіграв за команду сім матчів у всіх турнірах, забив один гол. У січні 2022-го року Рамірес був відправлений в оренду в хіхонський "Спортінг", звідки повернувся до Києва в липні 2022-го. І одразу ж був відправлений в ще одну оренду – до братиславського "Слована".


"Динамо" на своєму офіційному сайті вказувало, що оренда триватиме один рік (до кінця сезону 2022/23), а після цього словаки матимуть право викупити контракт Раміреса, який має термін дії з українським клубом до липня 2026-го року. Однак угода була порушена: футболіст повернувся до Києва завчасно.

Ні "Динамо", ні "Слован" офіційно не повідомляли про причини порушення першочергової домовленості про оренду, однак UA-Футбол прояснив ситуацію завдяки товаришу нашої редакції журналісту Lukas Vrablik. Він працює у словацькій газеті Denník N, а також пише для англомовних ЗМІ, зокрема, для видання Guardian.

Ось як Lukas Vrablik схарактеризував каденцію Еріка Раміреса у "Словані":

"З самого початку прихід Раміреса видавався гарним та вчасним підписанням, адже у "Слована" були проблеми на позиції центрального нападника. Був сербський страйкер Іван Шапоньїч, який прийшов з "Атлетико", але він був не дуже добрим.

Була велика проблема, яку тренер не міг вирішити – як впливати на гру на полі. Тож прихід Раміреса надав тренерові Владіміру Вайссу ще один варіант. Особливо добре Рамірес проявив себе в плей-офф Ліги конференцій проти "Зриньські" (Мостар), вивівши "Слован" в груповий раунд. Уже там Рамірес також отримував досить багато ігрового часу.

Він грав доволі непогано, доволі непогано проявляв себе у верхових дуелях, а також в процесі білд-апу. Він додав нового виміру атаці "Слована", навіть попри те, що в деяких іграх вінгера грав центр-форвард Чавріч, а Рамірес залишався в запасі.

Тому так – у нього була досить добра статистика [7 голів та 2 асисти в 31-му матчі, - примітка]. Хоча я думаю, що сім голів – це не такий і особливий показник, зважаючи на той факт, що "Слован" є сильнішим за більшість команд в лізі й домінує тут. Рамірес, можна сказати, був найрезультативнішим зі страйкерів.

Проблеми з'явилися взимку – ви повинні це розуміти. У клубі відбулися певні зміни в керівництві, відбувається там багато незрозумілих речей. Відбулися й ігрові зміни. Пішли семеро чи навіть дев'ятеро нових гравців, а прийшли – троє. З Раміресом була пов'язана кумедна ситуація: на нього розраховували навесні, однак він просто не з'явився на зимову підготовку команди, залишившись у Венесуелі.

Тренер Вайсс скаржився на Раміреса, на те, що той не повернувся. Ніхто не знав, де він є, що з ним є. За декілька днів з'явилися матеріали, в яких йшлося про те, що "Слован" припинив співпрацю з Раміресом. Тож це кінець його перспективам у команді. Так, він не був основним, але, я гадаю, восени вболівальники були цілком задоволені ним, особливо на фоні Івана Шапоньїча. Загалом Раміреса можна вважати одним з найкращих доповнень до складу.

Хоча серед основного складу він був чужим. Він виходив з лави запасних й іноді забивав важливі голи, але загалом лавка була роздутою. Замість Раміреса купили Маліка Абубакарі, який добре проявив себе у перших іграх"…

Ці слова словацького журналіста корелюються зі словами представників українських медіа, які називали у контексті Еріка Раміреса ті ж самі проблеми. Зокрема, Ігор Циганик у січні 2022-го року говорив:

"Луческу після закінчення осінньої частини чемпіонату і навіть ще перед зборами розраховував на Еріка, але була якась не зовсім адекватна поведінка з боку футболіста, який відмовився приїжджати до Києва і починати збори. Він сказав, що хоче залишитися у Венесуелі й готуватися до матчів національної збірної".


Отож, не "Динамо" повернуло Еріка Раміреса, а він сам приїхав через розладнані стосунки зі "Слованом". Приїхав з тим самим багажем проблем, з яким і відправлявся з Києва в оренду.
а вообще когда Динамо К покупает футболистов особенно легионеров они интересуются вообще о их характерах о поведении в быту о семейном положении.. и так далее..полный расклад..или так ..притрётся прииграется..ну вообще что ни трансфер то облом и облом..ну сколько же можно так вести селекцию?????????????????????????
Сховати
Oskar, може через складні характери цих футболістів їх і вдасться купити відносно дешево
Oskar, оце новина,а хіба в Динамо є селекціонери?
Насправді це все складна історія. Слован - головний конкурент Дунайскої Стреди. А це є та команда, в якій Рамірес провів 2 роки. По суті він непогано виглядав у єврокубках. А у чемпіонаті сильно грати не хотів. Складний характер - да. Луческу намучиться знову з ним. Та, це його вміння, з гравцями з Латинської Америки знаходити спільну мову.