13 грудня 2021 13:18
8

УЄФА допоможе Україні створити єдиний телевізійний пул

Представники УАФ, ФІФА, УЄФА та низки європейських національних асоціацій у Києві обговорили найбільш актуальні питання розвитку європейського футболу.

Під час круглого столу в Будинку футболу на тему "Розвиток футболу в Європі" були порушені питання соціального футболу, боротьби з договірними матчами, формуванням європейського футбольного купола і медіаправ на трансляцію змагань.

Зустріч ініціював президент УАФ Андрій Павелко. У ній взяли участь керівники і фахівці УАФ, УПЛ, представники ФІФА, УЄФА, а також президенти і генеральні секретарі національних асоціацій Азербайджану, Вірменії, Кіпру, Латвії, Литви, Молдови, Нігерії та Польщі.

Голова Комітету з етики та чесної гри УАФ Франческо Баранка поділився з присутніми інформацією про кількість договірних матчів, виявлених в українському футболі за останні роки, а також розповів про кроки, які Асоціація зробила для контролю над букмекерськими даними з метою зниження кількості ігор з фіксованим результатом.

Заключним питанням круглого столу стала дискусія з приводу медіаправ у футболі, зокрема-проблеми відсутності єдиного пулу в українських змаганнях. Менеджер УЄФА зі стратегічного розвитку Олександр Кучерявий розповів про невтішну тенденцію зі зниженням доходів від внутрішніх трансляцій і спонсорства для українських клубів в період з 2015 по 2020 рік і підкреслив, що тільки централізація медіаправ може збільшити доходи клубів. Андрій Павелко підкреслив, що за 30 років жодна спроба централізувати медіаправа в українському футболі не була успішною, але висловив сподівання, що при тісній колаборації УЄФА, УАФ і УПЛ вже незабаром в Україні з'явиться єдиний пул.

Александр Кучерявий говорит сильно кучеряво) Не будет никакого пула, потому что нейтрального не допустят кроты, а кротячего не допустит Суркис и Коломойский.
Состав участников просто поражает воображение!
Пусть УЕФА сначала разберется со своими проблемами, а то уже жеребьевки приходится со второго дубля проводить. А уж если взглянуть на то, кто из нашего дома футбола этим заниматься будет... кучерявый баранка павелко... У меня всё)
Кроки, які зробила асоціація для контролю над букмекерськими даними: титульними спонсорами всіх змагань стали букмекерські контори. Окрім того вони є спонсорами деяких клубів. Тобто контроль повний.
Супербитвы , типа Колос-Мынай, Ингулец-Рух в Европе будут с руками отрывать. Не говоря уже про Азии и Америки всякие
Сховати
Татарин шо то мутит. Не зря медальку купил в уэфа.
"Олександр Кучерявий розповів про невтішну тенденцію зі зниженням доходів від внутрішніх трансляцій і спонсорства для українських клубів в період з 2015 по 2020 рік"... то нехай спочатку створять продукт, а потім вже сподіватись на прибуток.
Сховати
Shunya, Павелко не про "создать", Павелко про "потрындеть")) Искусственные поля уже создал)