12 листопада 2021 11:23

Олександр ПІХАЛЬОНОК: "Коли був у "Шахтарі", мене хотіли орендувати "Генк" і "Ференцварош"

Півзахисник "Дніпра-1" Олександр Піхальонок розповів, куди міг перейти, будучи гравцем "Шахтаря".

- Були якісь альтернативи, крім "Маріуполя", куди відправитися в оренду. Було бажання?

- По-моєму, ніяких варіантів, крім оренди в "Маріуполь", більше не було. Можливо, була ще одна українська команда, але зараз вже важко згадати. Вирішили, що краще почати робити перші кроки в дорослому футболі саме в "Маріуполі".

- Ти був капітаном і лідером молодіжного складу "Шахтаря". Чи цікавилися тобою іноземні клуби?

- Після Юнацької Ліги чемпіонів ходили якісь чутки щодо зацікавленості від кількох клубів, але це просто чутки. Якоїсь конкретики, можливо, і не було зовсім. До мене нічого не доходило.

- А про які клуби йшлося?

- У юнацькому віці - не знаю. Якщо щось і було конкретне, то, можливо, вирішувало керівництво. А ось в "Маріуполі", після сезону, коли ми зайняли четверте місце, ми почали розмову з керівництвом — мене були готові відпустити. Були пропозиції з Бельгії - "Генк" хотів орендувати, а також з Угорщини — від "Ференцвароша", оренда з правом викупу.

Але тоді в "Шахтар" прийшов Луїш Каштру, і він сказав, що розраховує на мене, і я йому потрібен. Все було добре, провів продуктивний тренувальний збір, і Каштру почав мене підпускати до складу. Так, я виходив всього по 20 хвилин, але все одно грав майже кожен матч. Однак потім, наскільки я пам'ятаю, на четвертий поєдинок я отримав важку травму хрестоподібних зв'язок і вибув на дуже довгий термін.

- Хотів би спробувати свої сили в іноземному чемпіонаті найближчим часом? Який чемпіонат тебе приваблює найбільше?


- Так, звичайно. Я думаю, що кожен футболіст хоче поїхати в Європу, спробувати себе в більш сильному чемпіонаті. Якихось окремих переваг у мене немає. Я стежу практично за всіма лігами - кожен чемпіонат по-своєму хороший.

- Є команда в Європі, яку підтримуєш?

- Вже давно за "Арсенал" вболіваю. На жаль, не все добре у них складається. Сподіваюся, надалі у них все буде добре. Нічого, Артета все налагодить, - сказав Піхальонок.