25 квітня 2021 11:35
8

"Я не знал, что с этим делать". Экс-игрок "Шахтера" был шокирован первой зарплатой в донецком клубе

Фото - Depositphotos.com


Півзахисник Манчестер Сіті Фернандінью пригадав, як отримав першу зарплату у Шахтарі. Бразильця цитує видання The Players Tribune:


- У перший місяць перебування в Україні я ще не мав банківського рахунку. Фактично, клуб виплачував мої бонуси за матчі готівкою. Це була величезна пачка готівки. Для дитини (на той момент Фернандінью було 20 років — прим.ред.), яка вважала, що 30 доларів — це багато, це було божевіллям!


У той час я жив у готелі і не знав, що робити з цими грошима. Я показав цю пачку дружині, а вона загорнула її у рушник і заховала в нашій скороварці! За перші зарплати я навіть купив квартиру для своєї мами в Курітібі.

Порівняно з деякими своїми старшими товаришами по команді, я дуже обережно поводився з грошима. Але, окрім грошей, я провів вісім чудових років в Україні. Там народився мій син, тому частина мене завжди буде українською.

Нагадаємо, Фернандінью виступав за Шахтар з 2005-го по 2013-й роки.
а налоги???
Футбол Хаб специально упустил это? Полная цитата: "I was staying at a hotel at the time and I didn’t know what to do with it. I showed my wife and in the end, she wrapped it in a towel and hid it in our pressure cooker! She was like, “Here, nobody is going to mess with it. Ukrainians don’t even know what a pressure cooker is!” Haha!"
Сховати
Woodstock, действительно, может специально, хотя от того же Тайсона ожидают громкие интервью, как его тут обижали-унижали.
"Украинцы не знают, что такое скороварка" ха-ха
Наличкой? А как же Шахтер платит все налоги и тд) А то помню вонь футболах о том что у футболистов Динамо зп по 5 тыс грн...
Понти... Чи він не читав прописану у контракті зарплатню коли його підписував!?
Сховати
Vitaliymkua, Одно дело видеть цифры на бумаге, и совсем другое в первый раз держать а руках большую пачку денег. Для неизбалованного деньгами человека это совсем разные ощущения.
Сховати
Hector, Нащо цей цирк...? Чи ви дійсно думаєте що він у 20 років вважав 30 доларів великою сумою, як йдеться у статті?
Сховати
Vitaliymkua, В 2005 в Бразилии и близко не было таких зарплат как сейчас, особенно для молодых ещё не успевших сделать себе имя футболистов. Даже если он где-то перегибает и утрирует, всё равно уровень его доходов в Атлетико Паранаэнсе и Шахтере несопоставим. А когда получаешь налом, это кажется ещё нагляднее.