2 лютого 2021 20:46
10

Николай НЕСЕНЮК: "За седеющего Тайсона "Шахтер" просил десятки миллионов, а за Коваленко принял жалкую сумму"

Голова департаменту «Динамо» по роботі із засобами масової інформації Микола Несенюк поділився думкою про перехід Віктора Коваленко в «Аталанту».


- Загадка Коваленка

Віктор Коваленко – найбільш загадковий український футболіст останніх років. Посудіть самі – людина у дев’ятнадцять років потрапляє до національної збірної і виступає за неї п’ять сезонів поспіль. За цей час цей атакуючий гравець не забив за збірну жодного м’яча і не зробив жодної результативної передачі. І взагалі окрім яскравої зовнішності нічим за тридцять (!!!) матчів, зіграних ним за Україну, не відзначився.
Не виключено, що я і такі як я, нічого не тямимо у футболі. У футболі у нас, як відомо, тямить Андрій Шевченко, який, так вже співпало, з’явився у тренерському штабі збірної одночасно із Коваленком. І побачив у ньому великий потенціал. Пояснити який саме, тренер збірної так досі і не пояснив. Зі сказаного Шевченком про Коваленка можу згадати лише те, що останній «дайот двіженіє».

Тепер ця загадка близька до вирішення – Коваленко перейшов до італійської «Аталанти» із Бергамо. Це не «Барселона» куди ще із Донецька колись за 25 мільйонів перейшов Дмитро Чигринський, але теж рівень! Виходить, італійський тренер щось побачив у Коваленкові! Щось таке, що сам футболіст усі останні роки ретельно від нас приховував. Залишається лише дочекатися виходу українця на поле у синьо-чорній футболці італійської команди. Отоді всі питання і відпадуть.

З одного боку дуже хочеться помилитися. Хочеться аби Віктор довів нарешті своєю грою що недарма його брали до збірної усі ці роки. Щоб він став новою зіркою італійського, а потім і світового футболу.

З іншого боку досвід виступів українців в Італії доводить – навіть такі наші мегазірки минулого як Заваров і Михайличенко нічого особливого в тій Італії не досягли. Всі інші українці – теж. Приклад Шевченка у цьому випадку є лише виключенням, яке підтверджує правило. Тому буде дуже добре, якщо Коваленка взагалі випускатимуть у тій «Аталанті» на поле хоч на кілька хвилин, як випускають його співвітчизника Малиновського.

Щодо причин, з яких італійський клуб вирішив взяти до себе саме Віктора Коваленка, то думаю, що цих причини є дві. Перша – копійчана вартість трансферу, друга – послужний список футболіста. Чому не взяти практично задарма гравця національної збірної? Італія ж таки Європа – там звикли довіряти етикеткам на товарах. І коли на етикетці 30 матчів за збірну, а ціна смішна, чому б не ризикнути?

Шкода лише що «Шахтар» майже нічого не заробив на своєму мегазірковому вихованці. Трошки дивно виходить – за сивіючого Тайсона просили десятки мільйонів, а за молодого та повного сил Коваленка взяли жалюгідну суму, яку й називати соромно!

А може я таки помиляюся? І загадка Коваленка вирішиться найприємнішим для нього і для України чином? За Україну я, власне, і не хвилююсь - поки збірну очолює Шевченко, нікуди та збірна від Коваленка не подінеться. А що буде в «Аталанті» - побачимо!
Хоч колись щось путнє Несенюк може сказати? Несе його, несе ))
Вважаю, що Коваленко - одна з афер Ахметова. Гравець досить посередній, багато на ньому при продажу не заробиш, а хочеться. І тому була прокручена така схема: Ахметов тисне на слухняного Павелку, той на безхребетного кума Шевченка. Завдання: щоб Коваленко награв якомога більше матчів за збірну і тоді, можливо, вдасться продати його дорожче на пару мільйонів. Але афера, по суті, зірвалася, Коваленко гайнув на Захід фактично за безцінок, що для менеджменту Шахтаря, звиклого продавати бразильців за десятки мільйонів євро / доларів, є провалом.
Сховати
Africanda-S, Шахтар ніколи не заробляв на продажі українців, по одній простій причині, бо українців дорого не продасиш, та й виступи за збірну України не додають у вартості футболістам,ніколи і нікого не продали дорожче, тільки тому що грає в збірній України, тому мутити якусь схему по продажу Коваленко просто не було сенсу, тим більше не було сенсу коли Коваленко контракт продовжувати відмовився, уже рік як було Відомо що Вітя піде безкоштовно. Тому всі теорії про виклики Коваленко в збірну провалилися з тріском, а підгорає, бо перейшов в Аталанту, а туди бездарного футболіста би не взяли, хто би що не казав, от поїхав би в Угорщину всім би пофіг було))
Africanda-S, Ви, напвене, слабко уявляєте масштаби, в яких знаходиться Ахметов, якщо думаєте, що він складає такі стратегічні плани заради пари-тройки млн ))
Nana, ну який Маріуполь?))
Коваленко ж "голден бой", головний талант Шахтаря.
Кожному новому тренеру казали, що це головний талант академії (і по юніорах він був яскравим гравцем) та просили тренерів (включаючі Шевченка) , щоб вони допомогли розкрити його талант).
А коли він вийшов з віку молодих та перспективних, відпустили його до не останньої европейскої команди. Мовляв, дивиться, Шахтар навіть українців продає до гарних европейских команд.
І гроші тут для них не важливі, тут для них важливіше імідж.
Сховати
Ватель, на моїй пам'яті Шахтар тих золотих талантів в Маріуполь пачками відправляв))) але не Коваленко, значить вважали корисним гравцем, що і підтверджує його перехід в Аталанту, не в Угорщину, чи Чехію, а в Італію, в Серію А, мабуть того так і підгорає в деяких))))
А что не правда? Я тоже не понимаю что Коваленкь делает в сборной. Все его действия либо пас в никуда либо сопернику. В шахтере похоже выступал.
До Коваленко можна по-різному відноситись, і кар'єра його в Аталанті може потрібному скластися чи не скластися, але все таки Коваленко в Шахтарі грав при трьох тренерах, Луческу, Фонсеці і Каштру, і жоден його в Маріуполь в аренду не відправляв, так само в Збірну його і Фоменко і Шевченко викликали, тепер щось в Коваленко розгледів Гасперіні, так от я думаю ці всі тренери дійсно набагато більше розбираються в футболі ніж Несенюк) тим більше згадуючи що Несенюк писав про Зінченка в Ман Сіті, але нічого грає Зіна в МС, топом може і не став, але на рівні топ клубу тримається.
Я конечно извиняюсь , я не являюсь фанатом большого таланта Коваленко , но читать этот бред просто не возможно ..... хоть и от рупора всех рупоров с динамовским сердцем ..
Особенно в части где наши в Италии ничего не добились ( закуси пойди ...)
Несенюк несе несенитницю) Тайсон, если бы бы был не седеющий, стоил бы как Виллиан или Фред.