22 жовтня 2020 15:06

Ефим КОНОПЛЯ: "От дебюта за сборную Украины в матче с Францией остались положительные воспоминания"

Юхим Конопля став першим гравцем «Десни», викликаним до головної збірної країни безпосередньо з лав клубу. Про дебют в команді Андрія Шевченка, поразку від «Дніпра-1» та очікування від матчу з «Олімпіком» захисник розповів в інтерв’ю клубній пресслужбі.

– Нещодавно Ви вперше побували у збірній та зіграли у товариському матчі з Францією (1-7). Які враження від дебюту?

– Залишилися позитивні спогади. Багато приводів для роздумів. Це міжнародний досвід такого рівня… думаю, він будь-якому футболісту покаже його сильні та слабкі якості і дасть привід для роздумів…


– Наскільки було складно фізично після збірної перемикатися на внутрішній чемпіонат? Та чи вистачило емоцій на гру з «Дніпром-1»?

– Фізично та морально перемикатися було не дуже складно. Емоції… знову грали без уболівальників. Після кількох матчів з глядачами, знову змагатися перед порожніми трибунами… При тому, на такому гарному стадіоні… Було трохи не комфортно.


– Попереду гра з «Олімпіком». Через червону зону карантину, в яку потрапив Чернігів, ця гра, яка мала бути домашньою для «Десни», пройде у Києві, а господарем стане команда з Донецька. Наскільки важливим фактором стане те, що гра пройде не у Чернігові?

– Завжди приємніше грати вдома, з позиції сили. Рідний стадіон гонить тебе уперед, хочеш ти цього, чи ні…


– Чи можете виділити когось зі стану суперника?

– Групу атаки – там грають сильні легіонери, які можуть вирішити долю епізоду.


– Наскільки важливо буде здобути перемогу у суботу та чи реально буде завоювати 3 очки?

– Звісно, буде реально перемогти. Це дуже важливо, адже важлива кожна перемога. Можна зіграти внічию чи виграти у «Динамо», а потім програти «Дніпру-1». Й це однакова втрата очок: що програш «Шахтарю», що «Дніпру-1»…