22 октября 2024 21:39

Блогер: "Леднев покинул "Динамо" именно из-за непонимания, что делать с низким блоком. Кто-то действительно верит, что вот в "Полесье" он переродится на плеймейкера от Бога?"

Блогер Михайло Смоловий у своєму Телеграмі назвав лідерів 10-го туру УПЛ за дистрибуцією:


Лідери 10-го туру #УПЛ
Дистрибуція

Чи могло Полісся зіграти сильніше? Ні. Вже мільярд разів про це говорив, напишу в мільярд перший: коли ти граєш з 68.8% володіння, тобі потрібні гравці, які розуміють шо це. Інакше ось так: лише 2 удари в площину та 0.81 xG загалом. У тих, хто лишився під рукою Імада Ашура, просто немає розуміння, що робити із низьким блоком. Лєднєв через це залишив Динамо, камон, хтось дійсно вірить, що от в Поліссі він прям переродиться на плеймейкера від Бога? Кушніренко - не Бабенко. Крушинський - демонструє хорошу вертикальність, як інсайд, однак йому потрібні передачі. А передач немає, бо див. вище (Кушніренко - не Бабенко). Ну, і Назаренко геть безпорадний бігунок саме в контексті даного матчу. Мудрик хоча б інколи здатен в стиснутому просторі накрутити когось та щось зробити, Олександр - ні. І це гравець збірної, якого усі так просили, "новоє ліцо", тому чого дивуватися, що менш статусні та пафосні прізвища не вивозять такі кейси?


Тож єдиний польовий гравець Полісся до якого повинно бути мінімум претензій в пасовій грі - Сергій Чоботенко. На моїй памʼяті індуси з Wyscout ще ніколи не нараховували 971.16 метрів дистанції просування мʼяча передачами. Більш того, Сергій додав ще 468.28 метрів дистанції просування веденнями. Космос - 15.99 метрів просування на хвилину. Аномальні цифри на моїй памʼяті. Це як Кампос та Шабанов у матчі проти Ворскли разом!


Логічно, що Сергій лідер туру за кількістю передач з просуванням (34; 85%) та до фінальної третини (28; 89%). Сумлінно доставляв мʼяч вперед, а там конкретно в цьому матчі набір гравців відповідав рівню 10-12 місця УПЛ за ігровим IQ.

Оболонь грала у футбол, як вміє. Ну, коли таке було, що Назарій Федорівський виконав 23 передачі і всі 23 були точними (100%)?! В минулому сезоні лише пуляв, а тут таке.

Вітання та подяка Іллі Путрі, що витяг для мене матч у Мантрі! Лідер за спробами наскрізних передач (5). Євгеній Кучеренко виконав 29 лонгболів у матчі проти Інгульця. 24 з них були точними (83%).

Павло Оріховський за 70 хвилин виконав 3 ключові. Шахтар відповів 114 передачами Микола Матвієнка та 4 глибокими Георгія Судакова.