10 июля 2024 10:13
1

Моралес и Скичко рассказали, как уговорить легионера в период войны перейти в клуб Премьер-ли ги

Вітчизняні футбольні коментатори Роберто Моралес та Вадим Скічко розповіли, як в умовах повномасштабної війни деяким вітчизняним клубам все одно вдається купувати гравців-легіонерів.


Відповідаючи на питання сайту «Український футбол» стосовно того, які чинники в умовах сьогоднішніх реалій, а саме повномасштабної війни на території України та постійних ракетних атак на наші міста військами РФ, здатні переконати легіонерів перейти до клубів УПЛ.


Роберто Моралес вважає, що гроші частково допоможуть вирішити це питання.


«Треба запропонувати суму більшу, ніж представник топ-чемпіонатів. І раніше потрібно було переплачувати, а зараз з ситуацією війни в країні, треба давати за футболіста суму з коефіцієнтом 2-2,5, порівняно з пропозицією з умовної Італії чи Португалії. Треба просто шалено переплачувати. Це об'єктивно, тому що за ризики та за статус чемпіонату треба платити».


Та навіть багатомільйонні контракти не є дієвим аргументом для маститих гравців, які не готові ризикувати своїм життям заради дуже пристойних заробітків.


«Супер-талановитих, мега-талановитих футболістів зараз взяти в український чемпіонат нереально. Вони коштують захмарні гроші, на них полюють супер-клуби. Тому саме зіркових, стабільних, і вже психологічно-стійких гравців взяти неможливо. Доводиться брати футболістів талановитих, але з своїми нюансами, зі своїми проблемами в кар'єрі», – сказав Моралес.


Скічко використав інші аргументи.


«Потрібен орієнтир, заохочення. Без єврокубків – для когось це великі гроші, для когось – амбітний проект з виходом на вищий рівень у найближчий час», – розповів коментатор.

Не дуже зрозуміло що сказав Скічко