21 июля 2021 15:21

Алексей ЗОЗУЛЯ: "Я смогу расти и развиваться во "Львове"

Олексій Зозуля – новий захисник у ПФК “Львів”.Олексію 29 років, він є вихованцем київського “Динамо”. Виступав за “Полтаву”, рівненський “Верес” і ужгородську “Говерлу”.


Останні 4 сезони гравець провів у ФК “Колос” з Ковалівки та виступав у чемпіонатах УПЛ на позиції правого захисника. На рахунку Зозулі більше півсотні поєдинків. Також гравець двічі виходив на поле у складі молодіжної збірної України.


Поговорили з ним про перші враження від клубу, Львів та початок футбольної кар’єри.


Ти вже тривалий час у Львові. Що встиг побачити за цей час і чи є вже улюблені місця?


У Львові встиг побачити Брюховичі та два футбольних поля:) Постійно тренуємось. Але кілька разів виїжджали у місто, бачив центр. Відчуття, що у Львові завжди свято: багато кафе, багато людей.


Як пройшло знайомство з клубом?


Вже в футболі тривалий час і змінив кілька команд. Але таке ставлення бачу вперше. Я у команді два дні – а відчувається ніби місяць. Всі свої: підходять допомагають, бразильці, українці.


Хто з команди зараз найбільше заряджає?


Я добре знав Саню Лещенкова. Зараз товаришуємо з Олексієм Довгим. З усіма хлопцями нормально, усі між собою нормально.


Як ти потрапив у футбол?


З народження бігав з м’ячем вдома і на вулиці. На футбол привела бабуся, бо тато з мамою працювали. Знайомий якось сказав: “Візьми, що він бігає і нічого не робить”. Так спочатку потрапив у місцеву футбольну школу, а через рік мене забрали в “Динамо”. І з 10 років футбол завжди є в моєму житті.


Яким був перший матч на професійному рівні?


Це була гра “Металург Запоріжжя-2”. Грали з “Маріуполем”. 3:0 виграли. Перша – переможна. Правда, потім 10 ігор програли:) Але на першій все одно була перемога!


Яка гра найбільш пам’ятна?


Напевно, минулорічна. Перехідна гра з “Маріуполем” за єврокубки. Перемога 1:0.


3 футболісти, які імпонують


Мессі… Завжди подобався Даніель Алвес, захисник, точніше правий захисник “Сан-Паулу”. І наш футболіст – Андрій Ярмоленко.


У тебе було багато пропозицій продовження кар’єри, але ти обрав “Львів”. Чому?


Я знаю, що “Львів” – перспективний проєкт і добра команда. Всі хлопці молоді і, як ми побачили наприкінці сезону, дуже перспективні. Є результати, а це означає, що я теж зможу тут рости і розвиватись.


Які очікування перед стартом нового сезону?


Хочеться вигравати якомога частіше. Від гри до гри отримувати більше перемог, емоцій. Хочеться зіграти на “Арені Львів”.

10 м’ячів забити тяжко захиснику (сміється). Хочеться виходити на поле в кожній грі, грати, допомагати команді. Хочеться віддати кілька гольових передач і допомогти забити.


Що хочеш сказати вболівальникам?


Щоб вони повірили в команду. Бо хлопці дійсно дуже перспективні і хочуть грати. Мені б хотілося, щоб в нас повірили, а ми вже будемо намагатись довести це своєю грою. Вся команда сповна буде віддаватись на кожній грі.


Фото - ПФК "Львів"