1 июля 2021 16:36
1

Роман ЯРЕМЧУК: "Очень бы хотелось стать неожиданностью на Евро-2020"

Прес-конференція нападника збірної України Романа Яремчука напередодні матчу 1/4 фіналу Євро-2020 з Англією.


- Це буде важка гра для нас, тому що Англія дуже добре діє як в атаці, так і у захисті. Нам потрібно обережно діяти проти англійців. Звичайно, ми поважаємо Англію, але і ми хочемо щось показати у цій грі.


- Який настрій у вас? Чи буде тиснути відповідальність, адже з Англією ми приймемо будь-який результат?


- Ми сьогодні поговорили на теорії, що важливо залишатися голодними. Тому що такі турніри дарують людям неочікуваності. І дуже б хотілося стати цією несподіванкою у цьому турнірі. Усі ми розуміємо, що граємо проти однієї з кращих збірних світу. Потрібно бути, в першу чергу, готовими психологічно до цього матчу і викластися по максимуму. Ми почали підготовку, у нас повна концентрація.


- На цьому турнірі було багато сюрпризів. Чи вірите ви, що зможете створити ще один у матчі з Англією?


- Ми досі ще не показали свій найкращий футбол. Але проти Швеції ми зіграли вже набагато краще. Ми були більш небезпечними в атаці. У плей-офф кожна гра як фінал. У нас є шанс показати щось особливе. Але тільки, якщо ми будемо згуртовані, будемо битися.


Наші вболівальники забезпечують сильну підтримку. Під час матчу з Португалієї була чудова атмосфера. Для нас підтримка дуже важлива. На жаль, люди з України не зможуть відвідати Італію, щоб побачити гру. А у таких матчах нам потрібно щось додаткове, як підтримка. Але я надіюсь, що українці, які проживають в Італії, прийдуть нас підтримати.


- Англія - фаворит цієї пари. Це на руку Україні? І як грається під керівництвом Андрія Шевченка?


- Для нас це добре, що Англія - фаворит. На них буде тиск. Але у нас є великий шанс пройти ще далі. А коли ти працюєш під керівництвом такого тренера як Шевченко - ти дізнаєшся багато нового про футбол, про тактику. І у нас є шанс показати хорошу гру проти такої команди, як Англія.


- Ярмоленко та Зінченко грають в АПЛ. Чи розповідали вони вам щось про англійських гравців?


- Весь світ дивиться чемпіонат Англії. Тому нам не потрібно говорити про це з Ярмоленком чи Зінченком. Усі і так знають відомих гравців з Англії. Для нас буде приємно зіграти про Кейна та інших. У нас буде шанс показати себе.

Треба виграти в англійців, не такий страшний чорт, як його малюють