1 июля 2021 16:30

Русла МАЛИНОВСКИЙ: "Играть на Евро для Украины - особое событие. Потому что у нас в стране не все хорошо"

Прес-конференція півзахисника збірної України Руслана Малиновського напередодні матчу 1/4 фіналу Євро-2020 з Англією.


- Англія чудово виглядала у груповому етапі, вони досі не пропустили жодного голу. Тому буде важко відзначитися у воротах Англії. Це буде важка гра. Я думаю, ми повинні зіграти максимально зосереджено у захисті та створити труднощі для них у наших атаках.


- Який настрій у вас? Чи буде тиснути відповідальність, адже з Англією ми приймемо будь-який результат?


- Я з Вами не згоден. У нас була теорія, і Андрій Миколайович сказав, що не потрібно десь літати і казати собі, що ми вже досягли чогось. Ми бачили на попередніх стадіях, що все можливо у футболі. Тому ми будемо готуватися до цієї гри дуже сконцентровано і серйозно. Так, Англія - дуже хороша команда, яка грає у швидкий футбол. Вони будуть нав'язувати боротьбу нам. Але ми вже грали проти таких команд, як Франція, Німеччина, Іспанія. У нас уже є досвід у таких матчах. Не потрібно боятися. І потрібно виконати той план на гру, який ми оберемо. За максимальної самовіддачі кожного футболіста ми зможемо досягти позитивного результату.


- На цьому турнірі було багато сюрпризів. Чи вірите ви, що зможете створити ще один у матчі з Англією?


- Після групового етапу ми отримали поштовх. Тому що ми були розчаровані після матчу з Австрією. Проте у нас була чудова реакція у грі зі Швецією. Так, було багато сюрпризів. Швейцарія, Чехія... Це все показує, що все можливо, і кожна команда може виграти. І ми закінчили групу на третьому місці, але пройшли далі. Це робить футбол привабливішим, я вважаю. Нам потрібно підійти до зустрічі з Англією у хорошому настрої. Я вважаю, що ми підготовані добре. Також нас будуть підтримувати, бо багато українців живуть в Італії. Буде чудова атмосфера і фантастичний поєдинок для нас.


Грати у такому турнірі для України - це особлива подія. Тому що у нас у країні не все гаразд: війна, ковід, інші речі... І ми своїми результатами можемо подарувати трішки щастя українцям. Ми граємо для них. Уся країна буде підтримувати нас. Я впевнений, що багато людей приїдуть нас підтримати. Ми повинні сфокусуватися, що граємо не для себе, а для всієї країни, яка нас підтримує.


- Англія - фаворит цієї пари. Це на руку Україні? І як грається під керівництвом Андрія Шевченка?


- Приємно бути у такій позиції, тому що тиск на них більший, ніж на нас. Ми ж постараємося грати у свою гру.


Шевченко - вагома персона в Італії, в Англії. Він привніс новинки у гру національної команди. З ним наша збірна виросла і вивчила більше європейских нюансів, чого не було досі. І це допомагало нам усі ці роки. І коли на такому турнірі, якщо ти програєш, то відразу вилітаєш, маленькі деталі роблять різницю. Проти Англії нам потрібно робити менше простих помилок, які зроблять у підсумку різницю. Якщо ми програємо у якихось компонентах, то матимемо багато проблем.


- Ярмоленко та Зінченко грають в АПЛ. Чи розповідали вони вам щось про англійських гравців?


- Так, більша частина гравців збірної Англії грає в АПЛ. Але насьогодні ми не говорили про це. Я вже грав проти кількох англійських клубів. Так, вони можуть сказати дещо про сильні сторони деяких граців, але вони грають в АПЛ - найсильнішій лізі у світі, на них усі дивляться. Тому не думаю, що наші партнери можуть сказати нам щось особливе про англійських гравців, тому що ми знаємо, хто проти нас гратиме.


- Перемога над Швецією була емоційною. Чи допоможуть ці емоції у наступному матчі?


- З гри зі Швецієї ми повинні взяти тільки позитивні моменти. У матчі з Англією щось буде подібне, щось - зовсім інше. Якщо ми хочемо пройти далі, то повинні показати свою найкращу гру. Так, ми відіграли 120 хвилин, а вони - 90. Різниця у цьому є. І була би проблема, якби ми грали на третій день, але у нас є чотири дні на відновлення та підготовку.


- У матчі з Нідерландами чудово зіграв Ярмоленко. Чи під силу йому відіграти так само з Англією?


- У Ярмоленка було мало ігрового часу. Йому не щастило з травмами. Думаю, що протягом останнього місяця в клубі він готувався до чемпіонату Європи, щоб показати хорошу гру. Він - справжній капітан, веде команду за собою. Думаю, він буде вмотивований на Англію, для нього це буде особлива гра. І це буде шанс для нього, щоб довести, що він хороший гравець.


- Кого, крім Кейна, можете ще виділити у збірній Англії?


- Думаю, ви знаєте відповідь на це запитання. Рахім Стерлінг. Потрібно бути дуже обережним з ним.