26 октября 2004 12:01

"Оболонь-2" - "Динамо-3". Отчет о матче


“Оболонь-2” — “Динамо-3” — 1:3 (1:1)

15.00. Стадіон “Оболонь”. 550 глядачів. 12 градусів. Оцінка поля — 4.

Судді: Я. Коломис (Рівне), К. Монзуль (Харків), Т. Асеєва (Київ).
Делегат ФФУ: І. Дутко (Львів)

“Оболонь-2”: Погорілий, Юрченко (Паходін, 68), Карпук, Шифер, Янчук, Панченко (Брадул, 57), Яценко, Слободян, Чернишов, Горзов (Зуєвич, 62), Барабаш. Запасні: Петров, Биковець. Тренер: Євген Ястребинський.

“Динамо-3”: Преснаков, Маковійчук, Жула, Новицький, Циколія, Воронін, Зарицький, Федоров, Сахнюк (Литвиненко, 81), Олійник (Корольчук, 73), Федорів. Запасні: Рибка, Фатій, Бриж, Олещук, Накоренок. Тренер: Юрій Єськін.

Голи: Барабаш (23), Федоров (31, з пенальті), Сахнюк (50), Федорів (53).

Попередження: Шифер (42).

Чесна гра: 7,4 — 7,4.

У календарі обидвох столичних колективів поєдинки між собою завжди особливі. Команди можуть витримати поразки від будь-кого, але поразка від своїх сусідів вважається найболючішою: суперництво ведеться на всіх рівнях — від дитячих шкіл до вищолігового турніру.

Саме тому лише з думкою про перемогу гравці виходили на поле. Незважаючи на те, що “Оболонь” посідала останнє місце в турнірній таблиці, саме вона зі стартових секунд почала дуже активно турбувати володіння Преснакова. Така активність незабаром втілилася в гол. Дуже вдало в епізоді на 23-й хвилині зіграв Чернишов, який класно пройшов лівим флангом і віддав точну передачу низом на лінію штрафного майданчика на Олексія Барабаша. Той майстерно переграв оборонця і спрямував м’яч у дальній кут воріт Преснякова. Але після забитого м’яча оболонці замість того, щоб продовжувати активність, поступово втратили контроль над грою, перестали встигати за швидкими динамівцями. Як результат, уже за вісім хвилин “Динамо” отримало право на виконання пенальті. Це Григорій Сахнюк упав на газон у штрафному майданчику господарів після підкату Янчука. Оборонець у цьому епізоді не зачепив ноги нападника, але при цьому не зіграв і в м’яч. Такого маневру було достатньо і для картинного падіння Сахнюка, і для того, щоб за це арбітр призначив одинадцятиметровий удар. Удар чітко виконав Федоров.

Другий тайм мав бути цікавим, але динамівці уже з перших його хвилин спромоглися поховати інтригу. Спочатку відбувся індивідуальний, дуже хороший, прохід Зарицького, який завершився низовим ударом по воротах. Погорілий зумів відбити м’яч, а ось на добивання першим встиг Сахнюк. Приголомшені оболонці не змогли швидко оговтатися від пропущеного м’яча і вже за три хвилини знову помилилися в обороні. Навісну подачу з правого флангу вдало “замкнув” головою Федорів. Два голи, звичайно, можна відіграти майже за тайм, але з характером в оболонців цього вечора були відчутні проблеми. Без небезпеки біля воріт “Динамо” не обійшлося, але цього виявилося замало для того, аби бодай скоротити рахунок у матчі.