13 грудня 2023 12:07

Гравці "Барси" не зможуть митися на стадіоні та базі: у Каталонії через посуху обмежили споживання води

"Барселона" постраждає через наслідки посухи в Каталонії.


Раніше Женералітет Каталонії ввів низку заходів, які дозволять боротися з наслідками найсильнішої за останні 100 років посухи у регіоні.

До кінця листопада рівень водосховищ у внутрішніх басейнах у Каталонії становив лише 19%. Тоді керівництво регіону вже запровадило низку обмежувальних заходів – наприклад, споживання води на одну людину обмежили до 210 літрів, а площа спортивних газонів, що зрошуються, знизили 200 кубічних метрів на місяць (це менше половини від дозволеної раніше площі). Тепер Женералітету довелося запровадити нові обмеження.

Зокрема, з наступного тижня буде заборонено використовувати душі у спортивних залах та центрах. Це рішення безпосередньо впливає на "Барселону" та інші професійні клуби регіону.

Враховуючи складну ситуацію в регіоні, винятків не буде, тому вжиті заходи торкнуться і професійних спортсменів, заявив міністр боротьби зі змінами клімату Давид Маскорт в інтерв'ю Cadena SER.

На запитання, чи зможуть гравці «Барси» приймати душ після домашніх матчів, Маскорт відповів: «Барса» споживає воду на стадіоні «Монжуїк», на базі та в інших місцях. «Барса» має компенсувати воду, яку витрачають на полив [газону], та економити на душах. Це стосується і "Монжуїка", і клубної бази. Там споживається дуже багато води, та вони повинні скорочувати споживання. Якщо вони хочуть продовжувати полив полів, то мають ще більше компенсувати те, що споживають».

Таким чином, тепер, щоб відповідати заходам, запровадженим Женералітетом, гравцям «Барселони» доведеться після домашніх матчів та тренувань приймати душ удома.