16 червня 2023 19:32

Тендер із продажу прав на трансляцію матчів Серії А провалився

Ґенеральна асамблея італійської футбольної ліги встановила резервну ціну за права на телетрансляції Серії А в сезоні-2024/2025 у розмірі € 1,15 млрд, проте в ході тендеру загальна пропозиція кандидатів не набрала запитуваної суми.

DAZN і Sky, які є мовниками чемпіонату Італії, а також Mediaset (новий учасник, у минулому вже транслював матчі турніру) – три головні претенденти на права, оскільки Amazon, Apple, Netflix та інші компанії не виявили інтересу до Серії А.


Керівники італійського футболу сподівалися отримати щонайменше € 1,2 млрд, тоді як поточна ціна внутрішніх прав становить € 927,5 млн. Переговори з мовниками продовжаться, вердикт винесуть 26 червня.

«Ми сподіваємося закрити угоду до кінця місяця, будуть дуже важливі переговори. Ми разом з іншими президентами клубів Серії А внесли деякі пропозиції, а потім президент ліги вирішить, що найкраще зробити. Думаю, ми підемо на переговори, і здоровий глузд переможе. Сподіваюся, Серію А гідно оцінять. Amazon? Ми не очікували від них пропозиції», – наводить слова генерального директора «Сассуоло» Джованні Карневалі Footitalia.