14 жовтня 2024 20:03

Легенда "Динамо": "У збірній України потрібно будувати гру довкола Мудрика"

Екс-гравець та наставник «Динамо» Київ Леонід Буряк вважає, що у збірній України можна будувати гру навколо якостей хавбека «Челсі» Михайла Мудрика.


«Я думаю, що у збірної України виконавська майстерність трішки вища, ніж у Чехії. Адже багатьох основних футболістів, які грають у її складі, з різних причин не буде у сьогоднішній грі – зокрема, Зінченка, Ярмоленка, Маліновського. Вони, як і ще кілька гравців, за рівнем вище. Та є у нас футболіст, який дуже добре грає у контратаку – це Мудрик. Який він гравець і як він грає, всі добре знають. Як на мене, це один зі знакових і талановитих футболістів України нинішнього часу. Я вважаю, що навколо нього потрібно будувати гру, адже швидкість – це така річ, яка зараз у футболі дуже актуальна».

«І як би надійно наші суперники не оборонялись, Мудрик може створити небезпеку. Він це вміє робити, коли забігає до чужого штрафного майданчика, забиває. І я так говорю не тому, що він забив переможний м’яч Грузії, а тому, що не у всіх футболістів так виходить: прийти у футбол – і вже з першого дотику до м’яча стати зіркою».

«Хоча з нього зірку роблять. Я думаю, Мудрик – один з найталановитіших футболістів за останній час у нашій країні», – сказав Буряк.