23 жовтня 2022 21:02

Малиновський не зумів реанімувати примітивну "Аталанту" – перша поразка в сезоні, "Лаціо" зайшов у топ-3

Аталанта вдома поступилася Лаціо (0:2) в 11 турі Серії А. Звіт про матч читайте на "Футбол 24".


Зустрілися дві найкращі оборони чемпіонату (Лаціо – 5 пропущених, Аталанта – 6). Мауріціо Саррі та Джан П'єро Гасперіні справно набирають очки, але зраджують собі. Саррі відмовився від фірмового футболу з володінням, а Гасперіні відмовився від фірмового високого пресингу. Але поки їхні команди йдуть в зоні Ліги чемпіонів, нюанси нікого не цікавлять.

Видовищної гри сьогодні ніхто не очікував, однак команди все одно примудрилися розчарувати. Перший тайм зійшов би за колискову – 8 ударів на двох, по одному моменту біля кожних воріт. Скористався тільки Лаціо: Лаццарі класно розрізав на Педро, той віддав на Дзакканьї, а Маттіа вразив ворота. За Аталанту міг забивати Хатебур, який замикав подачу Соппі.

Руслан Маліновський розпочав матч у запасі. 5 матч поспіль. Але вже в перерві українець вийшов рятувати Аталанту. Господарі виглядали жахливо – 2 удари за 45 хвилин. Руслан замінив Пашаліча та грав у центрі під двома форвардами. На жаль, поява Маліновського не сильно допомогла Аталанті. Бергамаски заслужено пропустили другий гол – Феліпе Андерсон точно пробив з лінії штрафного.

Тільки після цього Аталанта перевела гру до чужих воріт. З'явилися хоча б передачі на загострення. Одну з таких віддав Маліновський, але епізод завершився жовтою для Мурієля, який симулював фол на пенальті. Аталанта так і не створила реальних гольових нагод. Був ще один неточний удар Хатебура, ось і все. Наприкінці матчу Маліновський заробив штрафний, але команда бездарно ним розпорядилася.

У підсумку заслужена поразка Аталанти. Бергамаски залишилися з 24 очками та опустилися на 4 місце. Вперед вийшов якраз Лаціо, зрівнявшись за очками. Римляни не показали сьогодні чогось надзвичайного, але впевнено впоралися з беззубим суперником.