1 липня 2024 14:28

"Хтось в Україні дуже не хотів, щоб ми вийшли на чемпіонат Європи": як нашу збірну бажали покарати за одного гравця

22 березня 2019 року збірна України під керівництвом Андрія Шевченка зіграла перший матч відбіркового циклу на чемпіонат Європи-2020 проти національної команди Португалії. Та гра завершилася нічиєю 0:0.


У тому поєдинку за синьо-жовтих дебютував форвард бразильського походження Жуніор Мораєс. Після гри розгорівся скандал, оскільки, як виявилося, нападник не прожив достатньої кількості часу в Україні задля отримання футбольного громадянства.

Журналіст Ігор Циганик розповів, що ця справа могла закінчитися технічною поразкою для збірної синьо-жовтих. Коментатор стверджує, що виток цієї інформації надійшов саме з України.

«Нам могли зарахувати 0:3. Я не знаю, хто це зливав, але те, що слід був з України - це точно. Хтось дуже не хотів, аби ми вийшли на чемпіонат Європи.

Цю історію мало хто знав: що він не прожив необхідної кількості часу й цей паспорт не є дійсний, і він не має права виступати за збірну України».

Циганик зазначив, що Португалія намагалася розвинути цей скандал, оскільки усвідомлювала важливість двох втрачених очок.

«Там була ситуація 50/50. Там три судді були, і до останнього боролися, переживали. Авторитет Португалії був дуже сильний, бо вони розуміли, що для них ці два очки були дуже важливі», – розповів журналіст на ютуб-каналі «Ігор Циганик».