14 червня 2022 19:05
3

Мирон МАРКЕВИЧ: "Клуби, які виступають у єврокубках, повинні грати за кордоном"

Колишній тренер «Дніпра», «Металіста» та збірної України Мирон Маркевич висловив думку про можливість відновлення чемпіонату України в умовах війни.


«Футбол, звичайно, потрібен. На зло всім ворогам треба грати та проводити чемпіонат України. Де і як – це вже питання прем’єр-ліги. Але грати треба однозначно. В Україні чи за кордоном? Клуби, які грають в єврокубках, напевно, повинні грати за кордоном, щоб взяти легіонерів.

«Шахтар» грає у групі Ліги чемпіонів, там серйозні команди. «Динамо» хоче потрапити туди. Та й в Лізі Європи треба себе проявляти. Просто брати участь немає сенсу», – сказав Маркевич.

А чому мова лише про Шахтар та Динамо? У нас, здається, клубів в єрокубках трохи більше (п'ять).

Не мав час стежити за форматом проведення нового чемпіонату, але якщо гратиме загалом 16 команд, 5 з яких проводитиме зустрічі виключно закордоном, то більша частина матчів відбудеться закордоном.

Так,учасників єврокубків менше третини, а матчів закордоном більше половини.
На даний момент потрiбно виходити iз ситуацiї яка склалась.Пояснюю свою точку зору.Вiйна не повинна затягуватись на роки,принаймнi ми всi так мрiємо i хочемо,щоб все закiнчилось якнайшвидше.Якщо ми зараз будемо статистами на євроаренi,то наздоганяти першу 10-ку буде майже не можливо.Без легiонерiв щось робити в єврокубках без сенсу,пiдтримую Маркевича.Тому в угоду усьому українському футболу,ми мусимо пожертвувати не єврокубковими командами,яким нiхто не заважав грати краще,коли всi були в однакових умовах.Зараз потрiбно дивитись глобальнiше,iнакше втратимо увесь футбол.Так,згоден,трохи не справедливо,але:або пан,або пропав.Не претендую на "абсолютну iсину",але на мою суб'єктивну думку,єврокубковi команди заслуговують на привiлегiї,заради вищих цiлей.
А ті що не грають в єврокубках рилом не вийшли і їм легіонери не потрібні ?