14 жовтня 2005 19:21

Сборная U-19: балтийский этап


Сьогодні, о 16.00, юнацька збірна України під керівництвом Анатолія Бузніка вирушила до Латвії, де візьме старт у кваліфікаційному раунді чемпіонату Європи серед 19-річних. Матчі євровідбору у 12-й групі відбудуться у Ризі, на стадіонах ФК „Сконто” та ФК „Даугава”. Стартовий поєдинок українці проведуть 18 жовтня проти господарів турніру. О 18:30 команди виведе на поле ірландський арбітр Яан Сток. Наступні два матчі відбудуться 20-го числа – з Вірменією, 22-го – з Сербією та Чорногорією.

До Латвії вирушило 19 футболістів, Олександр Яковенко приєднається до партнерів уже у Ризі. Остаточний список з 18-ти футболістів Анатолій Бузнік визначить напередодні першої гри.

Дев’ятеро футболістів вже мають досвід виступів у фінальній частині європейської першості серед 17-річних, що у 2004-го проходив у Франції. Це Дядечко, Гладкій, Яковенко, Коротецький, Оліщук, Олійник, Ремезовський, Рибка та Циколія. Слід відзначити також присутність у складі гравців 1988 р.н. – Морозюка, Рудюка та Пашаєва. Останній навесні цього року брав участь в елітному раунді ЧЄ-2005 серед 17-річних у Хорватії.

Найбільш досвідченими у нашій команді є захисник Олексій Ремезовський та Максим Пашаєв, котрі зодягали футболки збірних різних вікових категорій по 48 разів. Загалом 20 футболістів провели 483 матчі, що в середньому складає близько 24 ігор на міжнародному рівні.

Кращий бомбардир українців – Олександр Гладкій, який засмутив голкіперів суперника 16 разів. По 10 мячів на рахунку Павла Ксьонза та Олександра Яковенка.

Щодо суперників, то команда 1987 р.н. за свою трирічну історії зустрічалася лише з латвійцями у далекому 2002-му. Тоді на турнірі у Ризі підопічні Віктора Кащея провели дві зустрічі, здобувши перемогу (1:0) та ничію (3:3). А перший двобій на кваліфікаційному раунді стане для цієї команди 60-м.

Воротарі: Олег ЧУВАЄВ („Ворскла” Полтава), Олександр РИБКА („Динамо” Київ).
Захисники: Віталій ФЕДОРІВ, Вадим ОЛІЩУК, Олексій РЕМЕЗОВСЬКИЙ, Іраклій ЦИКОЛІЯ (усі - „Динамо” Київ), Ігор КОРОТЕЦЬКИЙ („Шахтар” Донецьк), Дмитро НАЗАРЕНКО („Ворскла” Полтава).
Півзахисники: Денис ДЕДЕЧКО, Денис СКЕПСЬКИЙ (обидва – „Динамо” Київ), Богдан КОНДРАТЮК („Борисфен” Бориспіль), Іван КУЧЕРЕНКО („Кривбас” Кривий Ріг), Максим ПАШАЄВ („Дніпро” Дніпропетровськ), Михайло ЦИМБАЛ („Металург” Запоріжжя), Олександр ЯКОВЕНКО („Стандарт” Льєж, Бельгія).
Нападаючі: Олександр ГЛАДКІЙ (ФК „Харків”), Денис ОЛІЙНИК, Павло КСЬОНЗ, Микола МОРОЗЮК, Ігор РУДЮК (усі - „Динамо” Київ).