22 червня 2016 11:22
3

Обозреватель "Gazeta.ua": "Украинскому футболу нужно перенимать опыт реформ у Исландии"

Обозреватель "Газеты по-украински" Ирина Козюпа в своем Facebook о выступлении сборной Украины на Евро.


"Збірна України на Євро-2016 - тотальне розчарування і мегакатастрофа. (Ок, окрім першого тайму з Німеччиною). Матч з Польщею має стати кінцем збірної України цього зразка і поточного ставлення до футболу в Україні.


Треба переймати досвід реформ з Ісландії. Я серйозно.

"У нас довга і холодна зима. Багато снігу і постійна темрява. Дуже важко в таких умовах весь час займатися футболом. Але ми хотіли щось змінити заради дітей. Тому у кожному містечку побудували відповідну інфраструктуру — закриті футбольні поля, в яких можна тренуватися і грати весь рік. Це був наш перший крок розвитку футболу в Ісландії.

Не знаю, яка ситуація із закритими стадіонами в Україні. У вас також довгі і холодні зими, коли не пограєш у футбол на вулиці.

Другий крок — це навчання та виховання футбольних тренерів, які потім працюють з дітьми.

Ісландія провела цю реформу 15 років тому. Тепер діти, які тоді почали займатися футболом, грають на Євро", - ось про це ми говорили з тренером збірної Ісландії після нічиї з Португалією".

Не доживем ми до такої реформи.
Все правильно. Игроков нужно устраивать на работу. Пусть сами деньги зарабатывают, а в свободное время в футбол играют, как в Исландии. Например: Ярмоленко свинопасом, Тимощука почтальоном, Кучер и Ракицкий - вышибалами в клубе и т.д. Тогда и результаты будут лучше и проигрыши не так обидно восприниматься будут.
Когда переймут опыт реформ экономики, социалки... в Европе, тогда и с футболом все поправится!!!