4 червня 2009 15:21
4

Умер Лев Броварский

У четвер, 4 червня, на 61-му році життя зупинилось серце легендарного футболіста, чудового спортивного фахівця та Людини з великої літери − Лева Броварського.

 

Лев Рудольфович практично всю свою кар’єру провів у львівських «Карпатах», у складі яких дебютував у 19-річному віці в 1968 році. Він був одним з лідерів команди, яка у сезоні-1969, виступаючи в першій лізі, сенсаційно стала володарем Кубку СРСР. Багаторічний капітан «зелено-білих» загалом провів у футболці «Карпат» 412 матчів, що є абсолютним рекордом клубу, а в 2000-му Левка, котрий незмінно виступав на позиції правого захисника і зіграв у складі збірної Радянського Союзу, визнали найкращим гравцем львівського футболу за всі часи.

 

Величезний досвід та неабиякі знання Броварського були затребувані не лише в Україні. Впродовж тренерської кар’єри Лев Рудольфович залишив по собі прекрасну пам'ять роботою у Львівському спортінтернаті, «Галичині» (Дрогобич), «Карпатах». За підготовку капітана національної збірної України Олега Лужного у листопаді 2001 р. був удостоєний звання заслуженого тренера України. У 1989-90 рр. працював у тренерському штабі камерунської збірної, яка на ЧС-1990 дійшла до чвертьфіналу. Останнім місцем роботи Броварського був Західний міжрегіональний центр розвитку дитячо-юнацького футболу, де він працював головним тренером.

 

Майже все своє життя Лев Броварський присвятив улюбленій справі − футболу, і мільйони шанувальників гри навіки збережуть у душі образ легендарного капітана «Карпат» та водночас мудрого, приязного і справедливого наставника. Траурна церемонія прощання з Левом Броварським відбудеться у суботу, 6 червня, на стадіоні «Україна» у Львові.

 

Федерація футболу України та спортивна громадськість країни щиро співчувають рідним та близьким Лева Рудольфовича у зв’язку з непоправною втратою.


Упокойся с миром
Вічна пам'ять...
Царство Ему Небесное,и пусть земля будет пухом..
Помним...Любим...Скорбим...