16 квітня 2024 08:17

"На воротах тер Штеген. Зліва Мальдіні, справа Кафу". Захисник "Динамо" назвав вою символічну збірну за позиціями

Захисник "Динамо" Костянтин Вівчаренко відповів на запитання уболівальників.


- Після початку повномасштабного вторгнення легіонери в більшості своїй не їдуть до нас. Як ти вважаєш, це плюс чи мінус для нашого футболу?

- Для нас, як для молодих футболістів, це плюс, оскільки раніше було важко потрапити до першої команди через велику кількість легіонерів. Але зараз через наполегливу працю цілком реально показувати й доводити, що ти гідний грати в першій команді «Динамо».


- Як ти ставишся до свого конкурента по позиції Владислава Дубінчака?

- Це дуже круто, коли є здорова конкуренція. І Влад, і я тренуємося, показуємо свої найкращі якості, намагаємося допомагати команді здобувати перемоги. Думаю, для «Динамо» така конкуренція – це лише плюс.


- Нещодавно ти був кілька днів у таборі національної команди. Розкажи про цей досвід.

- Емоції переповнювали. Це було якось неочікувано, але отримав неймовірний досвід. Багато наших легіонерів не було, але все одно атмосфера в колективі просто на топ-рівні. Хочеться знову й знову повертатися туди.


- Чи є у тебе якісь традиції перед виходом на поле?

- Ступаю правою ногою на газон. Якось так пішло, виграли одну-дві-три гри, тому звичка залишилася.


- Чи плануєш найближчим часом робити татуювання?

- Найближчим часом – ні. У мене вже є два татуювання – це літера «В», з неї починається ім’я моєї сестри Валерії, а також футбольний м’яч.


- Опиши свої емоції, коли виходив на поле вперше у футболці «Динамо»?

- Це був матч із «Фенербахче». Я вийшов на заміну, це були дуже важливі 15 хвилин. Нам потрібна була лише перемога, і я виходив на поле з думками, що треба все зробити заради цього. Звісно, було хвилювання, оскільки грали на великому заповненому стадіоні, і емоції після цього поєдинку не вщухали ще дні зо два.


- Що Олександр Шовковський приніс у колектив, очоливши команду?

- Напевно, упевненість та свободу дій.


- Чи вболівав за «Динамо» з дитинства?

- Я слідкував за чемпіонатом України, але не можу сказати, що вболівав за когось.


- Назви свою символічну збірну за позиціями.

- На воротах тер Штеген. Зліва Мальдіні, справа Кафу, у центрі Каннаваро та Неста. У півзахисті Зідан, Іньєста, Хаві. У нападі Роналду, Мессі та Шевченко.