15 квітня 2024 15:15

"Чи був конфлікт з Петраковим? Так". Колишній хавбек "Динамо" пояснив, чому його не взяли на переможний ЧС

Влітку 2019 року збірна України U-20 з Олександром Петраковим у якості головного тренера виграла чемпіонат світу серед одноліток.


Незважаючи на виступи за юнацькі збірні різних категорії, на цей турнір не зміг поїхати нині вже вінгер Вереса Денис Янаков, якого Петраков не включив до заявки.

В ексклюзивному інтерв'ю для сайту «Український футбол» вихованець Динамо розповів, в чому була причина такого рішення тренера.

«Чи був конфлікт з Петраковим? Так, було. Багато зайвого собі дозволяв. До Васильовича питань бути не може. Тільки через свій характер я не поїхав ні на Євро U-19, ні на ЧС U-20».

Окрім цього, Янаков відповів на запитання стосовно нестабільності деяких ексзірок юнацьких та молодіжних команд у дорослому футболі.

«Нестабільність Супряги, Сікана чи Устименка йде з голови? Некоректно з мого боку буде говорити за хлопців. Методи Петракова можуть зламати гравця психічно?

Якщо на тебе кричать – значить, в тебе вірять. Гірше, коли до тебе ставляться байдуже. Хтось ображається, а хтось з посмішкою реагує», – сказав футболіст для «УФ».

Янаков є вихованцем Динамо, у першій команді якого так і не зміг пограти, однак встиг зробити це в багатьох інших українських клубах.
Денис виступав за Арсенал Київ, Чорноморець, Зорю, Інгулець, Полісся та наразі грає у Вересі на правах оренди з житомирської команди.