15 квітня 2024 08:34

Луческу міг стати тренером румунського гранда: син відомого диктатора не дозволив екснаставнику "Динамо" очолити клуб

Колишній форвард Стяуа Віктор Піцурке розповів, що близько 40 років тому, коли він ще грав у футбол (наразі йому 67 років), Мірча Луческу хотів очолити цей румунський гранд.


Це відбулося незадовго до того, як Стяуа виграла Кубок європейських чемпіонів сезону 1985/86, а саме у кампанії 1984/85.

Однак син тодішнього диктатора Румунії Ніколае Чаушеску – Валентин, який опікувався бухарестським грандом, відмовив Луческу через його динамівське минуле.

На той момент Луческу мав ігровий бекграунд у Динамо (Бухарест) в періоди з 1963 по 1965 і з 1967 по 1977 рр.

«Луческу хотів бути тренером Стяуа. Так! Але Пан Валентин сказав йому: «Мірча, ти не можеш тренувати Стяуа, ти динамівець. Але я зроблю так, що ти підеш у Динамо тренером. Проте я прошу тебе бути чесним, грати красиво, щоб не було більше «не знаю чого, не знаю як...».

Піцурке зазначив, що Стяуа ймовірно не виграла б найбільш престижний європейський трофей з Луческу.

«Виступи команди були б кращими з Луческу? Я так не думаю, в першу чергу, це був би інший склад. Якби Луческу прийшов, він, напевно, привіз своїх гравців з Хунедоари, як робив це у Динамо. Він довіряв певним гравцям, що є нормою»,– наводить слова ексфорварда iAM SPORT з посиланням на Orange Sport.