12 квітня 2024 18:26

Iгор КОСТЮК: "Суперник дуже багато фолив, особливо під час пресингу та відбору м’яча. Арбітр, у свою чергу, не впорався з грою"

Старший тренер «Динамо» U19 прокоментував переможний матч своїх підопічних проти «Олександрії» U19.


- Ігоре Володимировичу, чи була перемога над «Олександрією» важкою з огляду на рахунок?

- Цю перемогу я би не назвав важкою, суперник практично не створював моменти біля наших воріт. У другому таймі вони грали за вітром, через довгі передачі.


Ми повністю контролювали гру в першому таймі, а в другому грали проти вітру. Ми припустилися лише однієї помилки, яка призвела до пропущеного м’яча. А так, в принципі, суперник і моментів не створив.


- Два м’ячі було забито впродовж двох хвилин, це допомогло вашій команді? Це були напрацьовані комбінації?

- Ми створили набагато більше гольових моментів, ніж ці два, що реалізували. Ми контролювали гру як у першому таймі, так і після перерви, створювали ще гольові нагоди, однак не реалізували їх, натомість пропустили. Суперник грав у примітивний футбол – закидував м’яч у вільні зони через довгі передачі.


Пропустивши гол, ми теж вирішили грати простіше, аби не припускатися помилок на власній половині поля, адже стан газону залишав бажати кращого. Тож ми просто довели гру до перемоги.


- Однак нервової кінцівки все ж не вдалося уникнути з огляду на багато попереджень?

- Суперник дуже багато фолив, особливо під час пресингу та відбору м’яча. Арбітр, у свою чергу, не впорався з грою, невірно інтерпретував епізоди – де варто давати картки, а де ні. Тож наші гравці теж почали нервувати, припускатися помилок.