10 квітня 2024 13:02

Півзахисник збірної Естонії Васильєв відмовився від капітанської пов'язки через критику за інтерв'ю про війну в Україні

Півзахисник «Флори» та збірної Естонії Костянтин Васильєв дав інтерв'ю, де висловився щодо російської агресії щодо України. За ці слова його піддали критиці, після чого він відмовився від капітанської пов'язки у збірній.


«Якщо переможе Україна, можливо, буде мир. Якщо переможе Росія, можливо, буде мир. Якщо обидві сторони вирішать поговорити та укласти мирний договір, то, можливо, буде мир.

Те, що люди хочуть чути, не пов'язане з тим, що я думаю. Це не означає, що я на чиємусь боці. Для мене незбагненно те, що відбувається у світі.


Років 5 тому я б не повірив, що такі речі можуть відбуватись зараз, і в своєму нинішньому становищі я не маю відповідати, чому це відбулося, якщо у цього є причини», – сказав Васильєв.


Після цього Федерація футболу Естонії оголосила, що Васильєв після критики за це інтерв'ю вирішив відмовитись від капітанської пов“язки у національній команді.


«Ми повторюємо єдину і чітку позиці.: ми за Естонію, за підтримку України і проти російської агресії. Підтримка України означає, звичайно, що ми проти війни Росії в Україні, ми це розуміємо і засуджуємо.

Ми щиро сподіваємося, що війна закінчиться тим, що Україна поверне контроль над усією своєю територією, і якнайшвидше.

Костянтин Васильєв пояснив, що він пацифіст за своєю природою і лояльний до Естонії у всіх сенсах, але, розуміючи ситуацію, він вирішив відмовитися від капітанства у чоловічій збірної Естонії.


Правління приймає рішення Васильєва і не сумнівається в його лояльності», - говориться у заяві організації.


39-річний Васильєв є рекордсменом за кількістю матчів за збірну Естонії разом з Мартіном Реймом (по 157).