9 квітня 2024 20:54
1

Джерела: Демобілізацію виключили із законопроєкту про мобілізацію, розглянуть окремо

Фото - https://depositphotos.com/ua/


Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони виключив положення щодо демобілізації і ротації військовослужбовців із урядового законопроєкту про мобілізацію, який готується до другого читання.


Джерело: співрозмовники "Української правди" в оборонному комітеті.


Деталі: Виключення питання демобілізації із законопроєкту ініціював головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський.


У листі до міністра оборони Рустема Умєрова, який УП має в розпорядженні, Сирський наголошує на необхідності невідкладного внесення законодавчих змін щодо вдосконалення питань проходження військової служби та мобілізації.



Дослівно з листа Сирського: "Разом з тим, окремі положення законопроєкту, з огляду на значну кількість депутатських правок, потребують більш детального аналізу та додаткового вивчення. 3 урахуванням зазначеного пропонується питання підстав звільнення з військової служби, а також запровадження на законодавчому рівні ротації військовослужбовців унормувати окремо шляхом розгляду в іншому законопроєкті".


Деталі: Обговорення відповідного питання відбулося на засіданні Кабміну 9 квітня.


Уряд погодився з пропозицією Міноборони ініціювати перед Верховною Радою виключення із проєкту закону положень щодо звільнення з військової служби та ротації військовослужбовців.


Уряд має внести на розгляд парламенту окремий законопроєкт із цими положеннями.


"Українська правда" публікує витяг з протоколу засідання Кабінету міністрів, на якому було ухвалено таке рішення.



Як наслідок, члени Комітету ВР з питань нацбезпеки на засіданні 9 квітня ухвалили рішення про виключення положення щодо демобілізації і ротації військових із урядового законопроєкту.


У висновку Комітет доручив Кабінету Міністрів впродовж восьми місяців з дня опублікування законодавчого акту в газеті "Голос України", тобто вже після ухвалення, розробити і внести на розгляд законопроєкт щодо удосконалення механізмів ротації військовослужбовців під час воєнного стану, їх демобілізації та медико-соціальної реабілітації.

І яка ж це фракція є абсолютним лідером по підозрам у Верховній Раді? Ой! Так це ж президентська фракція "Слуга народу". А як же так вийшло, що президент України на своєму імені привів у ВР таку кількість корупціонерів, хабарників, зрадників і просто різну наволоч? А скільком ще не вручили підозри тримаючи їх на гачку? Ай-яй-яй!