9 квітня 2024 16:31

Журналіст: "Шахтар" стимулює не тільки суперників "Динамо", а і "Кривбаса"

Журналіст та коментатор Віктор Вацко в програмі "Вацко Live" розповів, що "Шахтар" фінансово стимулює суперників "Динамо" і "Кривбаса".


"Із того, що знаю я, "Шахтар" стимулює не тільки суперників "Динамо", а і "Кривбаса". Знаю на 100%, що одного разу було динамівцями стимулювання суперника "Шахтаря", але то було умовне стимулювання. Там була дуже смішна сума - 1 мільйон гривень на команду. Як я ставлюсь до стимулювання третьою стороною? Абсолютно нормально ставлюсь. Я вважаю, що дуже круто, коли потенційний андердог має ще більший стимул дати бій фаворити. Я вважаю, що немає нічого поганого в додатковому стимулюванні перемоги чи нічийного результату. Я проти стимулювання здач матчів. Я проти того, коли стимулюють не клуб аутсайдер, а арбітра матчу, щоб він зробив так, щоб фаворит втратив очки. Було таке в українському футболі. За такі речі потрібно карати, я вважаю це порушенням закону, а в додаткових преміальних, я нічого поганого не бачу. Я знаю, що в Італії та Іспанії така практика існує.


Зараз "Динамо", якщо вони хочуть зберігати шанси на чемпіонство, необхідно щедро возити під "Шахтар". Втрата динамівцями очок проти ЛНЗ - це нещасний випадок, який стає дуже серйозним ударом по чемпіонських амбіціях киян. "Шахтар" зараз демонструє дуже серйозний, просто топовий футбол. Я можу тільки компліменти Пушичу роздавати, хорошу роботу він робить. Я б сказав, що "Шахтар" Пушича дуже додав у домінувальному футболі. Я дуже засмутився через нічию "Динамо" із ЛНЗ, тому що "Динамо" набрало солідний темп реального претендента на чемпіонство. Я дуже хотів, щоб інтрига за чемпіонство трималася до останнього туру. Зараз "Шахтар" пре і "Динамо" пре, але після втрати очок динамівці відпустили суперника вже на 4 пункти".