8 квітня 2024 11:31

Директор академії "Кривбасу": "В день трагедії у Дніпрі наших гравців переманював один з українських грандів"

Другого квітня в Дніпрі стався черговий терористичний акт проти України. Країна 404 вкотре запустила ракети, одна з яких пошкодила будівлю Дніпровського фахового коледжу спорту, частиною якого є відділення ФА "Кривбас". Директор Академії криворізького клубу Олег Чайка прокоментував черговий злочин з боку неадекватного сусіда.


- Олег Миколайович, розкажіть більш детальніше про те, що сталося і яка ситуація наразі?

- Щодня в будівлі ДФКС живуть і тренуються близько 500 учнів та студентів, близько 200 з яких - це юні футболісти; працюють 170 педагогів й вчителів зі спорту та вихователів. Мирні люди, спортсмени, діти… в життя яких прийшов "руський мир". Внаслідок прильоту було частково зруйновано будівлю, пошкоджено вікна та кабінети, але, найголовніше, що в момент удару наші вихованці разом із працівниками коледжу перебували в укритті. Це вберегло їхні життя і здоров’я.


- Як ми розуміємо зараз тривають ремонтні роботи. Де наразі живуть діти та чи не вплинуло це на тренувальний процес і участь в чемпіонаті ДЮФЛУ?

- Зараз триває відновлення будівлі ДФКС і хотілося б подякувати усім, хто приєднався до цього процесу. Частково діти тимчасово знаходяться вдома, але це не вплинуло на тренувальний процес та участь в чемпіонаті ДЮФЛУ. Всупереч всьому команда УФК "Кривбас" продовжує захищати червоно-білі кольори і, впевнений, вже зовсім скоро вони зможуть повернутися до повноцінної роботи та тренувань у рідних стінах!


- Як відомо, біда обʼєднує і разом можна подолати будь-які труднощі. Скажіть, хто виявився в такий тяжкий момент поруч?

- По-перше, велика червоно-біла родина завжди підтримує один одного у будь-якій ситуації, а тут навіть і мови не могло бути. Керівництво Клубу одразу виїхало в Дніпро і було поруч тоді й зараз. По-друге, велика подяка голові Дніпропетровської обласної ради Миколі Лукашуку за активну допомогу. Разом ми навіть організували виїзд хлопців з УФК на гру УПЛ проти "Ворскли".


- Скажіть, а були якись пропозиції підтримки від інших клубів?

- Чесно кажучи, ця ситуація шокувала нас двічі. Приліт - це черговий терористичний акт нашого неадекватного сусіда, який майже щодня тероризує мирне населення України. А от є те, чому дійсно немає пояснення.


В день трагедії деяким нашим юним гравцям зателефонували скаути одного з наших грандів і запропонували переїхати і тренуватися з їх клубом, начебто, в безпеці. Одразу після прильоту! Не всій команді, а тільки точково найсильнішим гравцям. Це просто не вкладається в голові. Це ж мародество якесь? Як-то кажуть, з такими "своїми" і ворогів не треба.