6 квітня 2024 23:26
1

Естонія знайшла снаряди для України на кілька мільярдів євро

Фото - https://depositphotos.com/ua/


Естонія знайшла можливість придбати для української армії снаряди і ракети на суму близько двох-трьох мільярдів євро, якщо союзники нададуть на це кошти.


Про це заявив міністр оборони Естонії Ханно Певкур в інтерв'ю Postimees. Враховуючи ціни на снаряди, за оцінками видання, може йтися про приблизно один мільйон снарядів і ракет для РЗСВ "Град". Така кількість допомогла б українській армії протриматися до кінця року.


За словами Певкура, є чотири основні сфери у питанні допомоги Україні: це боєприпаси, протиповітряна оборона, все, що пов’язано з бронетехнікою, і радіоелектронна боротьба.


"Що стосується боєприпасів, то фінансування наразі викликає більше занепокоєння, а не наявність боєприпасів. Було сказано, що не вистачає боєприпасів, але чеська ініціатива з придбання 800 тисяч снарядів свідчить про те, що боєприпаси дійсно є. Також в Естонії є широкий вибір країн, з яких ми могли б закупити снаряди для України. Я заявив про це вчора на "Рамштайні", що якщо хтось готовий зробити фінансовий внесок, він повинен зв’язатися з нами. У нас є можливість закупити снаряди для України, в тому числі у великій кількості та швидко", – скзаав естонський міністр.


Говорячи про терміни, він наголосив, що йдеться про доставку протягом двох місяців. При цьому Певкур зазначив, що купити ці снаряди можна основному в неєвропейських країн, "але є і в Європі".


"На жаль, я не можу сказати точно. У багатьох випадках продавець сам не хоче, щоб про це стало відомо. Оскільки замовлення включають як 155-мм, так і 152-мм снаряди, Росія також активно шукає постачальників у всьому світі через Білорусь. Існує певна гонка з часом, щоб побачити, хто зможе викупити їх першим", – додав він.

главное что зэ-быдло ничего не находит