5 квітня 2024 10:03

Роман ВАНТУХ: "З "Динамо" самі собі привезли перший гол, з’явилася знервованість"

Захисник Зорі Роман Вантух прокоментував перебіг поєдинку 6-го туру проти Динамо, в якому луганці поступилися 0:3.


– Як ти можеш охарактеризувати перебіг матчу з Динамо?


– Ми самі собі привезли перший гол, з’явилася знервованість. Потім ще були обрізки біля наших воріт. Потім Кабаєв забив гарний гол у наші ворота. Але цей гол він взагалі був необов’язковим. За рахунку 0:2, граючи з київським Динамо, відігратися складно. Програючи, ми намагалися шукати шансу в контратаках, але не змогли їх довести до логічного завершення.


– Під час перерви було внесено корективи до вашої гри?


– Тренерський штаб дещо хотів змінити тактично. Газон, на стадіоні імені Валерія Лобановського, був ідеальним, і на ньому хотілося грати у футбол. Другий тайм ми також розпочали непогано, агресивно. Потім Динамо заспокоїлося і було дуже складно повернутися в гру.


– Із трибуни було видно, що ваші лідери не змогли показати свій максимум. Ви погоджуєтесь з цим?


– Ми, командо, насамперед. Лідер виділятиметься тоді, коли його партнер показує свій найкращий футбол. У нас не вийшла командна гра.


– Навесні це була найгірша гра вашої команди?


– Можливо, але я хотів би відзначити класну гру київського Динамо. Тут слід сказати, що столичний клуб – найсильніший опонент для нас цієї весни.


– Чому ті футболісти, хто раніше грав у Зорі (Андріївський, Бражко та Кабаєв), сьогодні забивали голи у ворота луганської команди?


– Так часто буває у футболі. Футболіст виходить на поле проти своєї колишньої команди та хоче показати, чого він вартий. Та й Назарій Русин минулого забивав у ворота Динамо. Не просто так, Шахтар та Динамо забороняють своїм гравцям, яких віддають в оренду, грати проти команд, з ким у них контракт. Хоча я проти цього. Якщо ви не розраховуєте на того чи іншого гравця і віддаєте його в оренду, то давайте шанс футболістові проявити себе.


– Романе, попереду у вас виїзд у Дніпро…


– Так. Знаю, що там багато тривог та матчі проходять по 5-7 годин. Ми гратимемо, у нас хороша команда. На Дніпро-Арені, гадаю, чудовий газон, що для нашої команди дуже важливо. Часу, щоб відновитись, у нас достатньо.