1 квітня 2024 23:05

Ігор КОСТЮК: "Наша головна задача – перемагати і покращувати якість наших гравців"

Старший тренер «Динамо» прокоментував матч своїх підопічних у Полтаві.


- Що нам сьогодні вдалося – це забити свої м’ячі після швидких атак – те, що ми і планували. Ми суперника добре аналізували, ми контролювали м’яч, добре перекрили зони, свої моменти використали. Були контратаки, і забили три м’ячі у першому таймі. Але є моменти, які потрібно покращувати. Це вихід з-під пресингу, швидше реагувати на моменти, виходити з єдиноборств переможцями. Про це ми говорили з хлопцями, що в першому таймі, що в другому були такі моменти.

- Як почуваєте себе в Полтаві враховуючи, що ви грали за цю команду свого часу?

- Вже трохи інше відношення до цього, тому що ти вже тренер, і немає різниці, де ти граєш, головна задача – перемагати і покращувати якість наших гравців.

- Прийнято вважати, що після паузи на матчі збірних матчі даються складніше. Вам вдалося цього уникнути?

- Так, як ви знаєте, наша команда є донором для всіх збірних, для першої команди. Тому підготовка в цьому плані була трохи неповноцінною, адже багато гравців були у збірних, деякі гравці тренувались та грали за першу команду. Але я радий, що сьогодні вдалося хлопцям донести цю ідею, що кожна гра у нас – це гра за три очки, гра за чемпіонство. Сьогодні вдалося збалансувати, ми давали вихідний гравцям, які були у збірній. Всі витримали те навантаження, яке було в грі.

- Минулий матч грали на штучному полі на базі «Динамо». Тут теж штучне поле, отже було звично?

- Ми тримали зв’язок з «Ворсклою», знали, що будемо грати на штучному покритті, тому і готувалися на штучному. Але вже світить сонечко, і хочеться виходити на зелений газон. Але не всі команди мають можливість грати на натуральному покритті, теж підлаштовуємось під те, що є.

- Перший забитий м’яч вже на другій хвилині додав впевненості?

- Так, додав впевненості. Знову наголошую на тому, що ми планували. Ми перехопили м’яч у центрі поля, переключились з протилежного флангу і завершили атаку. Те, чого ми вимагаємо, коли перехоплюємо м’яч – щоб були швидкі контратаки. І вдалося забити.

- Було багато стандартних положень, але забивали саме з гри. Це були награні комбінації?

- Радує, що в першому таймі ми практично три м’ячі забили, реалізувавши всі свої моменти. Добре, що ми ці голи забили, реалізували. Працюємо над цим. Радий, що сьогодні ми свої атаки втілили у голи.