1 квітня 2024 15:25

Ширер про АПЛ: "Зараз перевага у "Ліверпуля", але я, як і раніше, вважаю "Сіті" фаворитом. "Городяни" бували в подібних ситуаціях і раніше"

Алан Ширер вважає "Манчестер Сіті" фаворитом чемпіонських перегонів АПЛ.

Учора «городяни» зіграли внічию з «Арсеналом» у матчі 30 туру (0:0). "Манчестер Сіті" посідає 3-е місце в таблиці, на 3 очки відстаючи від "Ліверпуля".


«Наразі перевага на боці «Ліверпуля», і «Арсенал» не відстає, але, незважаючи на те, що попереду ще дев'ять матчів, я, як і раніше, вважаю «Манчестер Сіті» фаворитом у боротьбі за чемпіонство АПЛ.


Насправді це відчуття не ґрунтується на тому, як «Сіті» грає зараз. Команда Пепа Гвардіоли продовжує довгу безпрограшну серію, яка налічує 23 матчі у всіх турнірах, але вони ще не набрали оптимальної форми, і деякі з їхніх матчів цього сезону були не на тому рівні, на який ми очікували. Деякі їх результати також розчарували, у тому числі недільна нічия з «канонірами».


Пеп, мабуть, стурбований тим, що його команда досі не обіграла жодну команду з першої п'ятірки цього сезону за 6 матчів. «Сіті» має шанс змінити це в матчі з «Астон Віллою» цієї середи на «Етіхаді», і вони мають це зробити. Вони не можуть дозволити собі втрачати очки в кількох матчах поспіль, тому на них чекає ще один важливий матч – проти останньої команди, яка їх обіграла.


Однак одна з головних переваг «Сіті» полягає в тому, що вони бували в таких ситуаціях і раніше. І хоча їхні суперники, можливо, перебувають у найкращій формі, «Сіті» на своєму досвіді знає, що нічия з «Арсеналом» – не катастрофа.


Цей результат був набагато вигіднішим для «канонірів», але це не надто турбуватиме «Сіті» у матчі з «Віллою» і далі, бо попереду ще чверть сезону. Я був упевнений, що вони виграють чемпіонат, коли він розпочинався, і моя думка не зміниться зараз», – сказав колишній гравець «Ньюкасла».